2008. február 25., hétfő

Szombaton Szombathelyen

Az az igazság, hogy az utóbbi időben kicsit el vagyok havazva, így nem tudtam leirni egy fontos bejegyzést. Így utólag már nem lenne olyan megfogható, úgyhogy csak röviden összefoglalom. 2007 december 7. Padányi Gimnázium. Megy az edzés, Andrással beszélgetek egyszer csak mondja hogy már van programja hétvégére úgyhogy majd máskor jön mászni. Rákérdezek mi is az a program. Elmondja; hogy (Lukács) Ádámmal másnap elmegy egy 50km-es Bakonyi túrára. Elkezdtem gondolkodni, majd odamentem Ádámhoz és megkérdeztem nincs -e kedve velem jönni mászni a hétvégén. - kicsit számító voltam- persze a választ tudtam: Sajnos nem jó Bálint mert Andrással elmegyünk túrázni, de ha van kedved gyere.
Nos másnap már korán el is indultunk Veszprémből-Zirc-re, hogy időben elkezdhessük a túrát, ahol az indulók 16, 30, 42, és a kőkemény 46 km-es távon mérhették össze tudásukat. Kb. 3-6 kilóméterenként volt egy- egy stand, ahol pecsétet kaptunk, a névvel ellátott papirosunkra. Az első kilómétereken nagy sárban kellett mennünk, de kb. a 10 km-nél járhattunk amikor rájöttünk hogy kicsit lassú a tempónk. Majdnem 4 óra alatt tettük meg ezt az első 10 km-t. Innen gyorsan/gyorsabban mentünk. Már nem emlékszem pontosan de körülbelül olyan dél tájt érhettünk Csesznekre, ahol a papirosunk nevében: /"egy kis teát és némi szendvicset kaphattunk"/. Onnan elindultunk vissza a Zircre, tettünk egy 10 Km-es kerülőt az Ördög-árokban, hogy a túra minden állomását teljesítsük. Én itt elestem és nadrágfékkel csúsztam vagy 10 métert és begörcsölt a lábam. Innentől kezdve a maradék 20 km gyötrelem volt, habár most a számítógép előtt ülve egy szép emlékként idézem fel. Az utolsó 10km-t korom sötétben tettük meg, de végülis 12 óra 5 perc alatt teljesítettük a túrát. - és csak ez számít. Nagyon jól éreztük magunkat. "Kicsit" fáradtan 11kor este haza is értünk. Kicsit irigykedtem Ádámra neki csak egy kellemes gyaloglás volt, én meg majdnem ott maradtam.

2008. február 23.
Szombathelyen az Oladi általános iskolában átalakították a régi falakat. Nos ez a kis művelet úgy 8 hónapon keresztül tartott, és most hétvégén volt a megnyitó. Míg a VESE tagjainál a lerészegedés, nálam inkább az ingyen mászás dominált. Az eljutás kissé nehézkesre sikeredett..., de azért délre én is odaértem. Bemelegítésnek egy könnyűt akartam mászni, megkértem Gergőt ,hogy biztosítson. (Talán az ő biztatására vagy mert még volt bennem erő) majdnem átmásztam az egész plafont, s annyira el voltam "durranva" hogy amikor beleestem, már a 3. köztesnél jártam amit nem tudtam akasztani.
Néhány kép a megnyitoról:


Akik ott voltak: Henya, Gerda-Csumpi- , Szilva -Csimpi-, Stromi, S. Soma és Sára, Kovács Balázs, Molnár Gergő, Noémi, Árpi, Máté, Zsolti /Alsóörs/, Szilágyi Bence, Deli Luca és Vera, és én.
Nagyon jókat másztunk, és ha netán valakinek kedve lenne elmenni, akkor az alábbi linken van némi információ féleség.
http://www.szikla.hu/mufalak
Üdv. legyetek rosszak!

Nincsenek megjegyzések: