2008. november 18., kedd

Pincés verseny

Akik követik a téli versenysorozatot azok tudják, hogy most hétvégén tartották a 10. Excelsior boulder versenyt. Izgatottan vártam ezt a szombatot, hisz én még sose voltam ezen a mászóhelyen. Őszintén megmondom, picit csalódnom kellett. --> Nem volt normális budi. Már pedig a jó versenyzés elengedhetetlen követelménye a versenyt megelőző ürítés. Nos eme nemes feladat ezúttal nekem komoly problémát okozott, egyszerűen undorodtam bemenni abba a kis helységbe, aminek még az ajtaját se lehetett becsukni, s valakinek sikerült úgy mellékönnyítenie hogy alul pocsoja lett. Minden mászótudásomat latbavéve próbáltam magam túltenni a dolgon. A hétvége legnehezebb kunsztjai születtek szerintem itt, habár a mászás sem volt rossz...:D
Tehát vissza a versenyre. Szombat reggel indult el a kis veszprémi csapat (1 kocsival! siralmas de mind1). Noémi, Gerda, Balázs, Stromi, és Bálint szeméjében. Jó hangulatban közelítettük meg az uticélt. Már a kocsiban elkezdtem a bemelegítést, belekalkulálva, hogy úgyis elkésünk! De emberek csoda történt!!! Időben ott voltunk, még helyünk is volt. Gyors köszönések az ismerősöknek, nevezés. A 1000 Ft nem vágott földhöz, s tudtunk nélkül ez tartalmazta az egész napi biliárdozás árát. A kis kocsmában ezenkívül még csocsózni lehetett, utóbbit sajnos nem ment pénz nélkül. Olyan 11 óra körül ment be az első csoport, VESE részről Gerda, és Noémi személyében. 4 csoportra osztották a versenyzőket, 11-11 fő. Én kis cserékkel átirattam magam a 4. csoportba Gábor és Máté mellé. Robi a második csoportban maradt, legalább együtt mászhatott Áronnal. :) Amikor a lányok a mászásra kapott 45 perc elteltével kijöttek a teremből, mindenki feszült lett. TOP minuszokért ment a küzdelem. Nem is értettem mi van. 42 kunsztot kellett megmászni, mindegyik csoportnak. NEm gondoltam volna hogy nem tesznek bele könnyűt, és nem. A legkönnyebb utak 6+/7- körüliek lehettek. A mászók dolgát a -a buta bírók mellett tiszt. kiv.- a flexxel bevágott lépések nehezítették. Aki ezeket meg tudja jól lépni, már önmagában megérdemelne valami díjat, én állandóan leestem ezekről.
Eljött a mi időnk. Gáborral megbeszéljük hogy egymás után toljuk a kunsztokat, ám a terembe lépéskor különválunk - megvolt az összehang. :) Talán jobb is így hiszen ő remekelt míg én csak kullogtam az utak rengetege között. Nem nagyon ment a dolog. A 45 perc elteltével 8 kunsztot tudtam megcsinálni, míg Gábor 13. Ezzel mint kiderült nemcsak a legjobb EXVESÉS lett hanem Áron után ő mászta a legtöbbet, még Balázst és Stromit is lemászta, akik 10-10 TOP ot tudtak abszolválni. A teremeben történő eseményeket, a kinti izolációból egy tv keresztül követhettük nyomon, így szorkulhattunk a másik csoport tagjainak is. Eközben megérkezett Nándi is, aszem jól elütöttük az időt. Picit fáradtan délután 5 kor elkezdődött a mi utolsó körünk, a második 45 perc. Talán a szünet lehetett túl nagy, - 2 és fél óra picit sok. Szó szerint újra nekivetkőztünk, s a meleggel és porral dacolva nekiestünk, a maradék kunsztoknak. Többektől halottam , hogy az első fordulóban jobban ment nekik. Nekem valahogy mindig minden a vége felé sikerül. Rohantam végig, nyomtam nagyon. Sajnos nem volt túl sok eszem a végére, egy nehéz kunszton izmoztam, ahelyett hogy a függőleges falon az egyik könnyebbet, amit már gyakoroltam próbáltam volna. Mindegy. Jó sok szép és érdekes boulder volt itt. Annek ellenére hogy nem voltam olyan csúcsformában mint Zsombón, egész jól ment a második forduló. Szintén hoztam első fordulós formámat; 8 TOP. Összesen 16 TOP. Gáborral összefutok a végén. Mondja, hogy egyet tudott hozzátenni. Nem hittem a fülemnek. Ez nem igaz. Gábor végül Stromival a 14 Topot abszolvált, Balázs 21 et mászott meg, ami elég volt neki a harmadik helyre. És persze ne felejtsük el a már szakállas excelsioros Robit se, aki 8 Top ot ért el, ezzel mutatva mennyit, fejlődött tavajhoz képest, úgy hogy gyakorlatilag nem volt EGY KÖNNYŰ ÚT SEM!!! Nem tetszett ezen a versenyen hogy ennyi út volt, jóformán ha nem kérdezel rá van e még valami, nem is veszel észre olyan könnyűeket amiket még lehet elsőre kitolnál. Nehéz rátalálni a 42 útból a neked legmegfelelőbbekre. Kicsit csalódott voltam az eredmény hirdetésnél, rosszul adták össze a TOP jaimat és a 16. nak mondtak be. Holott azért ez nem mérvadó. Remélem a szikla.hu ha megjelennek az eredmények javítva leszek. De nem is érdemes vitatkozni ezen. 3 méter vízbe is bele fulladsz, ha nem tudsz úszni meg 3000 be is. (Mondjuk a felhajtóerő ott más, de ebbe ne menyünk bele(-:) Kicsit kárpótolt a végén, hogy a csengetős kunszt szemből átmászása miatt különdíjat kaptam (egy Hermann Buhl DVD személyében), nagyon örültem neki, hogy felállhattam arra a dobogóra ahol Áron állt. (27 TOP al nyert.) Lányok nagyon kemények voltak, Gerdát szeretném kiemelni, akinek bár nem kellenek bíztató szavak, azért mégis csak az első versenye volt, és most már megmutatta magát a világnak- na szóval gratulálok, büszke vagyok rád!
Szerintem összességében ez egy középkategóriás verseny volt, csillagos ötös izolációval. :)

Eredmények:
.
.
.

Nincsenek megjegyzések: