2010. október 24., vasárnap

Every you and every me

Mi hozhat össze két várost, két fiút. Én a héten érettségiztem és nagyon jól sikerült, tudtam ezt meg kell pénteken ünnepelni. Gabot szintén megmozgatták a "természet adta" lehetőségek. Egyszóval mindenki éli fiatal éveit. Reggel ötre értem haza, de pár óra alvás után már a Cseszneki buszon öltem. Irány Kő-árok! Gabóval a parkolóban találkozunk, majd irány a sziklák. Végre újra itt. Pisti tavaly ilyenkor már erőteljes próbákat dobott a Mikrokozmoszra, gondoltam szép lenne egy évvel később megismételni. Gabo a Bükkfapoétán melegít, nagyon nagy tartalékai vannak ennek a srácnak - mint gondoltam gesztes után ez most már biztos. Gyakorlatilag csak gyakorlás kérdése, hogy mikor kezdi el szétrongyolni a hazai IX es utakat. Beszereltük a Vágási Feri beszáll az internetbe -nevű IX-/IX. Szomorúan konstatáltam, hogy az egyik kunsztfogás vizes. Ráadásul egy reibung. Próbáltuk felitatni, de nem segített olyan sokat. Gabo kemény ezért jött, hát bele megy így is. A peremre való felnyúlás, -ami Tibinek annó oly sokáig tartott- hamar összejön, és az utána lévő részekkel sincs problémája. A próbák során a perem lemetéli az ujját, ez így marad legközelebbre. Én a Halászokat nyomom; nagyon fáj benne a vérhólyagos ujjam. (Egyik próbánál elpattant valami) A kunsztmozdulat sikerül, bár vannak kételyeim utánna is, és egy fellépés sem sikerült. Itt ha a kunsztról beszélünk nem csak a mozdulatokról kell beszélni, hanem a lépésekről is. Vannak benne olyan nehéz "meglépések" ami nehezebb mint a kulcsmozdulat.
Hát, bár én tényleg nem vagyok egy egyensúlyozgatós mászó aki függőlegesben légypiszkokon vackol, én simán felfokoznám 8a-ra ha rajtam múlna, de nem rajtam múlik. Nehezebbnek érzem, mint sok utamat, de talán idén sikerül megmászni, az a fejlődést mutatná.
Ezután Gabo a kő-ároki nyolcasokat nyomja, én a Mikrokozmoszt taknyolom. Nem áll túl jól a szénám. Próbáltam a lábletekerést kikerülni, mert rossz a bal térdem és nem vagyok olyan hajlékony mint Pistike. Lendülni akartam a lyukat, de így megfogni egyenlőre lehetetlennek érzem. Úgyhogy marad az eredeti béta, ami azt hiszem védjegye lesz az útnak. (1:16nál látható)
Sokat lógtam a falban, azt hiszem rengeteget kell erősödnöm. Izomban érzem a hiányt leginkább, de kis szünet után ismét nyomom a sörélesztő és 100pullup -os kúráimat -úgyhogy még akármi lehet. Lesz mi erőt adjon mindenesetre.
Gabó pedig szeritnem, ha legközelebb kijön sok bőrrel, és száraz lesz a rejbi is... talán egy megmászást láthatunk!

Találtam egy videót egy ismerős geris arccal, érdemes megnézni.

Nincsenek megjegyzések: