2010. október 16., szombat

Két matematikus és egy fizikus bemegy a bányába...


Az egyik matematikus azt mondja a másiknak: Put the köztes into the nitt és boldog mászást kíván neki !?!

Szombat reggel egyedül állok a kelenföldi pályaudvaron, arra várva, hogy a táskámban lapuló kötél kibontakozhasson Tardos falain. Robi és Helene kicsit sietve, de még simán beérnek, Ági meg Judit a későbbi vonattal jönnek. Alkalom szüli a gombaszedőt, plafonig van velük a busz, de csak Agostyánig mennek, gombát most nem nagyon fognak találni, de legalább szép az idő. Mászáshoz biztosan ideális.


A bányába beérve Simon Bence és kompániája fogad, kint aludtak ez este, előző nap meglett neki a Zergevadász 2nd GO. Elkezdünk bemelegíteni, Robi, Helene Solymász, én Moha, egyből át is szereltem a Budai kesergőbe. Tolom is a próbát, ekkor lép be Ági és Judit, meglett az út, nagy öröm.


Az ikrek vonata kicsit késett, az előttük menő szerelvény elütött valakit, sokk a vonaton, ők közvetlenül nem látták a testet. Tardoson (mint mindig) hamar felvették őket, egy Afganisztánban szolgált, de már leszerelt, katona volt a szerencsés. A kisboltban tudják meg, hogy a hétvégén túlélőverseny van a Gerecsében, újságolják nekünk. Sok turistával találkoztunk aznap. Jövőre lehet hogy nekünk is nevezni kéne :)


Robi lazázik a boulderfalon, a lányok a napos falon, aztán Robi megtolja a fájdalmas gekkót. Próbál nem túl vállerős utakkal visszatérni az élők világába, nagy a kísértés egy kis Nagy Brummogásra. Én belemegyek az Aranykor-ba. A felső boulderes rész nagyon kemény. Összerakom részletekben, de a megmászás későbbre marad. Helene beszereli felülről a Mohát, a lányok felmennek rajta, aztán pakolunk.


Kitűnő napot zártunk, mindenki mászott a saját szájíze szerint, kitűnő idő, jó társaság. Örültem hogy végre Robival mászhattam, kis jó időre szétváltak útjaink, de most talán ez megváltozni látszik.

1 megjegyzés:

Izer Bálint írta...

grat a kesergőhöz! végre a boda lányok..:)