2010. október 31., vasárnap

"Ördögi" csapat

Jobb dolog nem lévén épp nézegettem a facebookot. Lesz a moziban is valami film erről, megpróbálom hamar letölteni, eléggé érdekel. Szóval nézegetem nagy mászóink képeit (Áron töltött fel pár újat, és Zolinak is mindig vannak újabbak - utóbbinak bírom a parti képeit.:) majd épp Laci spanyol túráján csemegézek amikor megcsörren a telefonom és kiírja : Dede Laci. Hirtelen kinézek az ablakon értetlenkedve honnan látja, hogy pont őt nézem?! Hochkogel a szombati cél, aminek nagyon tudok örülni egy elmaradt Svájc után. Kár, hogy minden kaját megvetettem már anyával, de mindegy is; csak elfogy.
Nem jön össze a két parti, így inkább egy Ördög-árki boulderre tereljük a szót. Másnap mikor Zircen felvesznek örömmel konstatálom, hogy a Laci, Kocsis Ricsi+bnője alkotta csapat egy régenlátott taggal bővült, a hátsó ülésen mosolyog Kerényi Barna Úr.
Mindig is tudtam, hogy nincsenek kitűnő tájékozódó képességeim, de ezen az odaúton aztán tényleg büntettem. Mindegy, megismertük Bakonyoszlopot. :)

Ott kezdtünk ahol legutóbb a Jam-en. Az idő fantasztikus. Hulló falevelek, átszűrődő napfény, víz csobogás. Nem igazán szeretnék elveszni a részletekben, úgyhogy leginkább az én szemszögemből írom le a dolgokat, nem emlékszek pontoson ki mit, vagy mit nem mászott meg. A Frankkal kezdünk. Múltkor voltak hiányzó mozdulatok, most egész hamar beakadt. Egyel odébb tesszük a padet. Téli berek 7B. Egy fantasztikus boulder félelmetes technikával. Reibung, oldalhúzó, perem, sarokakasztás -amit csak akarsz. Erre már jóval több próba elmegy, Ricsi találja ki a fantasztikus sarkazós bétát, amivel végül nekünk is sikerül beadni. Ricsi kitalál egy új bouldert, amit pár próbából össze is sikerül raknia. Susogós mackók 6C+. Nekem is egészen feküdt, talán másodikra akadt be. Én kamerázok a többiek az alsó bouldereket nyomatják. Nagyon fel akartam venni az Up from the grave (7B) megmászását, de már már úgy látszott elmarad. Végül bármennyre nem tetszett a srácoknak, mégis a Pisti lépésbétája volt végül a frankó, és sikerült Laci megmászását megörökíteni. Juuupi!

Bár mindenki nagyon fáradt azért hátrébb-beljebb megyünk. Örültem az eddigi teljesítményeknek és örültem, hogy a fiúknak is tetszik a hely, de úgy éreztem ha meg tudnám mászni a Diderot boulevard-ot akkor tenném fel az i-re a pontot. Ez egy függőleges falon lévő 6C+. Már az első próba elég esélyes volt, de miután Laci életét kockáztatva megtisztogatta a fogásokat- pezsdült csak fel igazán a vérkeringésem. Hatalmas nyögések árán sikerült felráncigálnom magam. Emlékszem Törpe azt mondta a 2006-os Objektum boulder verseny után, hogy erős a karom de bitang szarul lépek. Úgy látszik ezen 4 év után sem sikerült segíteni, de majd rajta leszek az ügyön. Barni nagyon lazán odaküldi, ahogy Laci is. Csak az a leugrás ne lenne olyan nehéz... :)
Következő lépcső: az Antigoné. Gyönyörű a fal, Barna szemében látom a csillogást. Én nem lódítok vagy akármi, de Ricsi úgy leküldi mint a huzat. Gyakorlatilag Laci is elsőre, de ha nagyon etikusak akarunk lenni akkor másodikra. Barna nem is nyög az útban, csak lazán megfogja a topot. Hitetlenkedek milyen erősek a fiúk, majd nekem is beakad, bár kicsit máshogy, olyan Bálintosan. Szép felvételek készülnek. Lecsapatják még a Bob Marleyt, Barni rádob párat a dynora, majd lassan elindulunk vissza. A vállamon érzem hogy mennyit is adott ez a nap, nagyon örültem hogy egy hosszú szünet után újra tudtam Lacival mászni egy kicsit, és először Ricsivel. 
Nagyon élveztem a mászást az időt, és a hangulatot. Hihetetlen ez mennyit képes dobni az emberen. Szerintem elég jó napot zártunk, és úgy néz ki, van itt valami traverz ami még visszahív ;)

4 megjegyzés:

barna írta...

CSő! Jövőhét csütörtök Vár völgy boulder és max 3 köteles út. Mert ennyi van kinittelve,talán egy kicsit több is lehet ha van repkó az ékeknek.
Na mindegy üzenj ha ráérsz/tek 11. én egész nap,vagy akármikor.

Izer Bálint írta...

sajnos délelőtt suli, olyan 3 tól tudnék beszállni a csapatba, ha akkor még van értelme. bár a közös mászás már adnááá ;)

barna írta...

majd akkor csörgök,h mivan. Persze mikor már otthon lesszek és a Vár völgyben mászunk.

barna írta...

majd akkor csörgök,h mivan. Persze mikor már otthon lesszek és a Vár völgyben mászunk.