2011. március 21., hétfő

KI-fogások

A neten olvastam, hogy a véradást követő napon -csak másnap- sportolók szerint nő a sportteljesítmény. Érdekes, jó -hihetőnek tűnő- érvekkel támasztották alá, gondoltam tesztelem. Így sikerült ellógni a szombati tanítási napot és kerültem a vérellátóba. Épp beszúrták a tűt, mikor hív Marci, egy Ördög-árkot terveznek. Bizonytalankodom, a többnapos eső miatt, előző napon Travist is próbáltam lebeszélni a kimenetelről. Még jó hogy nem hallgatott rám, különben nem mászta volna meg a Blitzkrieg Bop 7C+-t és nem lenne első ismétlője a Der blonde Hans 7B+ -nak.

Takarék, Pisti, Balázs, én a felállás. A jó öreg Pottensteini tábla. Már nagyon hiányzik visszamenni ide, így jó másfél év után. Hagytunk itt utakat, amit most el szeretnénk hozni. Bár izgulunk, hogy vizes lesz a fal, a kunszt száraz!
"Fagyos bemelegítő" után be is szerelem a projektet. Sumito. Nem igazán megy, lejövök. Balázs nem motivált rá annyira, így a Nimm ihn schlecht 7c+/8a ba szerel bele. Pisti is belemegy a Sumitoba, értetlenkedése hasonló az enyémhez. Legutóbb a kunszt, bár nem volt sima...
2009. nov.
...azért jóval könnyebben ment. Jobban mondva a kunsztig elmenni, a kunszt mozdulat, ami egy őrült dyno- nem sikerült. Lentről Pistit nézve körvonalazódik meg bennem, hogy végét talán máshogy is meg lehet csinálni. A következő próbánál sikerül megcsinálni a kunsztmozdulatot, visszatér az életkedvem.

Balázs útja röviden. A látottakat írom csak le, nem mentem bele bár nagyon csalogatott. Egy 5-6 méter függőleges fal után (tippre 7a körül lehet), az ember hirtelen egy plafon előtt találja magát, s a következő mozdulatok őrületes bouldert tartalmaznak, majd ?talán? egy erőkitartós lyukakkal élmény a végéig. Ez persze csak az amit lentről láttam, de legközelebb biztosan bele fogok menni, ugyanis az áthajlásban lévő mozdulatok fenomenálisan szépek.

Sumito újból. Felmászom akasztani a dyno előtti uccsó köztest, majd vissza a pihibe. Szerintem ilyen pihenőt, ilyen nehézségben nem igen adnak. A "0-ára pihenés után" getsch'on! Bal a kis lyukba, jobbláb fel, jobb kéz ki jobbra a kétujjas peremre, megtartani a kidőlést hátrafelé, balláb fel és ugrás. Szinte tartom a fogást, de egyszer csak a szemem előtt gyorsuló falat látom. Igen mérges vagyok, nagyon közelinek éreztem.

Pisit is mássza Balázs útját, valószínűleg ezért is vissza fogunk járni. Nekem van egy utolsó dobásom, nem rossz de nem is jó. Utolsónak viszont tökéletes. :-) Kiszerelek, összepakolunk. Sikerül megmásznom a lent futó Shorty nevű 6C+ traverzt első kísérletre aznap. Két éve próbálkoztam, de nem adta. Lentebb egy falon Pisti peremezik egy 7C traviban, de nem sikerül kinyomnia. Én is átmozgom, talán majd legközelebb. 
Hazamegyünk.
Balázs ujjai Petrohradon


Szegedi mászók - Számháború 7a+/b Trad from szegedi mászók on Vimeo.

Tudom már mi az én bajom. Meg akarom mászni a világot pedig, ezt nem lehet. Pneumatika órán felírtam egy lapra az idei projekteket 6c+ os fokozattól és rájöttem, hogy ezt nem lehet így csinálni. Túl sok mindent akarok egyszerre és ennek meg lesz a böjtje. Jövő héten megröntgeneztem az ujjam, kiújult valami a régi sérülésem környékén, eléggé demotiváló. 1 hónapja minden edzésről úgy megyek haza, hogy szívem szerint eret vágnék. Kezd megtörténni, ami eddig még nem volt; nem kapom vissza a sporttól amennyit belefektettem.
Amúgy érdekes, hogy a mászóteljesítményem egyensúlyban van az általam hallgatott zenékkel. Most élsz-et, hallgatok, ahelyett hogy Ramones szólna. Meg nem tudom, miért van az hogy azonosulni tudok Nina Sayers szerepével...

5 megjegyzés:

gábor írta...

Ne csüggedj Bálint! Lesznek még itt Sumito-k meg még több is :)

Sokan szerintem nem ismerik fel az igyekezet és a kemény munka lényegét;
Ha pl. a Sumitot nagyon meg akarod mászni, akkor nem az az erőfeszítés, hogy kimész és kib*szott kemény próbákat dobsz rá, majd a falhoz vágod a ziazsákodat, hogy "nem megy".
Erőfeszítés elkötelezettséget jelent. Edzéstervet, tudatosságot és kitartást. Ha csinálod, és tényleg csinálod, akkor előbb-utóbb sikerül, akár egy hónapig, egy évig vagy egy életig kell rá várni.

Most a futással is így vagyok: tökmindegy, hogy hogyan megy: szenvedek, vagy könnyedén lefutom a heti adagot, akkor is le kell futni a heti adagot, akárhogy esik. Ha ez megvan, akkor megtettem amit csak lehetett és ennyinek elégnek kell lennie.

Szóval szard le hogy hogyan megy és csak CSINÁLD!

Móni írta...

Mi ez a depihangulat mindenhol? mosolyogj, és egy idő után rájössz, h jó kedved van ;) púszí

Tibi írta...

Jo nagy fasz vagy hogy megiscsak elmentel vert adni...

Bogyó Dávid írta...

szerintem csinalj egy kicsit mast - edzz tovabb de ne projektelj - szakadj el egy rövid időre a számoktól - mássz egy 7es Genuss-t a Hohe Wandon és élvezd, hogy milyen lazán megy ;)

Izer Bálint írta...

gábor, ezekért a sorokért örök hála. :)