2011. július 31., vasárnap

BigVazsony

Ezt a hetet egy Kő-árkozással kezdtük Pistikével. Sok minden nem történt, átmozogtuk a Szent Péter esernyőjét, valószínűleg 9+/10- lesz a nehézsége. Melegben felejtő úgyhogy várni kell vele őszig. A nehézségén voltak agyalások, mert valószínűleg a Halászok kulcsmozdulata benne a legkeményebb, bár az összes többi is szintén nehéz, egyben érdemes nézni szerintem. Ki tudja, a fokozat nem is érdekel igazán. Aztán bouldereztünk nálam, bouldereztünk Pistikénél, 5 mászónapom volt az elmúlt hétben úgyhogy tartani kellett egy kis szünetet.

Vasárnap helyett kapott Stromi fatornyos falujában az első magyar kupafordulós boulder verseny. Vasárnap reggel Patkányékkal érkeztem, volt idő nézelődni, volt mit! 6 db. igen kemény áthajlás várta a versenyzőket, köztük nem egy ütötte meg a 45 fokot, vagy többet. A kunsztokért Pistikét és barátságos bandáját kell dicsérni, Takarék, Gergő személyében. 12 kunsztot kellett teljesítenünk 1óra 45 perc leforgása alatt. Az elején nem igazán éreztem a powert, sok boulderhez kellett több próba. Majd jöttek sorban a kunsztok, elsőre, másodikra, negyedikre, megvolt mindegyik. Volt egy bitangul áthajló fal, egy hatalmas kék reibunggal, amivel közeli barátságot kötöttem a tavalyi zsombói versenyen, amikoris emiatt nem sikerült bejutni a döntőbe. Papír azt mondta már hármuknak is sikerült megmászni, nem annyira para. Összerakósnak látszott, ami baj ha az embernek 5 próbából kell megoldania egy problémát. Odamentem és eldobtam három kísérletet, megjött a remény. Éreztem hogy ordítós lesz, de nagyon patentül tartott a reibung. A végén is végig ordítottam, hihetetlenül határon ment a mászás. Ennek örülök, ezt versenyen nehéz kihozni. Végeredmény 11 boulder 1 Zóna, nagyon sok kísérletből. Ez a döntőbejutásnál az 5. helyre elég. A 8 fős brigád izolációba vonul, első magyar kupás versenyem amikor döntőben vagyok. Még egy kicsit izgulok is talán. 4 utat kell majd teljesítenünk mindegyikre 4 perc idő van.
Az elsőnél egy barom vagyok, amiért nem tudtam elsőre zónázni. Nagyon nehéz, csak hármat dobok rá. Második kunszt: Stílusos beszálló, varázsolni kell, oldalt húzni, meg besarkazni. Nem igazán az én világom a varázslás. Szeretem ha izmos és technikás. Na ez nem volt az. Amikor sikerült beszállnom már csak szorítani kellett mint atom, 6C+ nál nem lehetett nehezebb. De a következőőő! Bitang áthajlás, csak lyukak. Közöm nem volt hozzá. Semmi. A verseny után próbálgattam, de akkor se. A negyedik bouldertől már nem vártam túl sokat, de felcsillant a szemem amikor megláttam a dynót. Egész jó út, de nem sikerült összehozni topra. Egyszerűen kinyíltak az ujjaim. Végül a 7. helyhez volt elég a teljesítményem.
Eddigi legjobb a felnőtt mezőnyben, bár tudom hogy lehetne jobb is. A 4 hónap kihagyás a boulderből bizony meglátszik, és el kell kezdenem visszajönni úgyhogy be is kezdek egy holnapi Ördög-árokkal! A versenyről a véleményem, hogy az utak nagyon jók voltak, technikásak. A versenyt Gál Bence nyerte!
Képek, videók később

Nincsenek megjegyzések: