2012. február 18., szombat

Már nem is tél, még nem is tavasz

Halkan lépek be a szélfogóba. Próbálom olyan halkan lenyomni a kilincset amennyire ez csak lehetséges, de az idő és a hideg már kikezdték a nyelvet. Beléptemkor veszem csak észre, hogy cipőm cuppogó hangja hangosabb mint a kilincs nyekergése volt, lépteim nyomnám víz szivárog ki a lukas adidason. Levetem pufikabátom és eldugom. Cipő a kuka mögé, s máris a nyomokat törlöm. Végre köszönhetek. Nem a leszídástól tartok, amiért Crash padnek használtam a kabátomat, inkább csak nem akarok semmi negatívat hallani. Egy forró fürdő és kávé után végre újra érzem a végtagjaim.
Pénteken egyeztetjük a dolgot Pistivel, valami Bakonyi. Reggel a kocsiban bőszen megy a tanakodás, de végül kérdés nélkül Bakonyoszlop felé kanyarodunk. A néhol bokáig néhol térdig érő hóban megy a begyaloglás, kamásli és Quetsua a lyukas félcipő és mackó alsóval szemben. Megint túlöltöztem. Sártenger és latyak, vagy 7-8 fokos meleg. Olvad minden mint a veszedelem. Egy dobásunk van: a Mediterrán fal. Pisti megy elöl, én mögötte lemaradva, olyan vagyok mint disznó a jégen: küzdés minden méter. Hátulról közelítjük meg, (nagy reményekkel jövök a kis falhoz), én még egy utat sem másztam meg itt, pedig szépen sorakoznak -a már próbálkozók tolmácsolása szerint, technikás és szép utak.
nővérem diplomázott
Kellett volna hoznunk gumicsónakot; a fal katasztrofális, totál vízben minden. Elővesszük a teákat és házikechup-halas, illetve barackos tésztáinkat és lakomázunk. Előttünk szinte vízesés csepeg, néha a napsütés egész chill-essé teszi a hangulatot. Pisit felmegy a Godot-hoz, száraz minden! Felküzdöm magam, és elkezdem a melegítést. Szép lassan az összes mozdulat megvan a beszállót kivéve, motiváció fullon, élvezem. Pisti néz, bíztat. Talán az egyetlen kemény boulder a völgyben ez, melynek a 2010-es nyitása óta nincs ismétlése. Új lépésbéta meg testcsel, de a jó próbák ellenére csak nem sikerül megcsinálnom az első mozdulatot. 20-25 rácsapás ugyan, de legalább csapkodom-sőt néha mintha kezdene tartani is valamit, de vagy kibillenek, vagy lepattan a lábam. Jegyzem; ez hatalmas fejlődés az egy évvel ezelőtti próbáimhoz képest, ahol még csak két három centire tudtam csak megbillenteni a seggem a földről. (videó a próbákról tavalyról 4:04nél)

Ekkor Pisti is előveszi a lila Scarpát. Mentegetőzik, hogy hát az ilyen l**asz alsós fogásokból való beszállás neki szokott feküdni..., ELSŐRE lenyomja a beszálló mozdulatot. (Tátott szájjal hüledezek) Nekem sem megy végül is olyan rosszul, annak ellenére, hogy nem boulderezek annyit mostanában (biztatom magam), úgyhogy nem fogom többet túlbecsülni ezt. Korrekt 7B -nek, csak speciális. A Bambit is letisztázzuk 6B-nek, eloszlanak a kételyek. Ha megszárad a hely, talán lehet még egy-két jó mászást nyomatni Ördög-árokban, de lassan harangoznak, szememben a tél ezennel véget ért. Talán éppen ezért is, már szilveszter óta tervezem a célokat, közlöm is és ha egy embert motivál már megérte. A srácoknak már régóta mondom, hogy papír és ceruza majd kiragasztani az ajtófélfára, csak így tudatosul igazán- Mit akarok elérni idén? A csak mászogatok, meg majd élvezem-ből szokott az lenni, hogy dec 31.én rájössz inkább visszafejlődés vagy stagnálás történt.
3 részre osztottam:

Nyujtás: -Olyan lazává tenni a csípőt-hátat, hogy nyújtott lábnál elérjem a homlokommal a térdem.
Futás: Félmaraton 100 percen belül, illetve Margit-sziget kör 21 percen belül. (23:03)
Mászás:
-100 db 7a feletti út megmászása, ebből
-50 db 7b vagy afeletti megmászás
-elérni a 8b fokozatot
-letolni az első 7b+ On-sightot
-közel 10db 7b OS.

Ha a 2011-es szezont nézem akkor a 7a-kat csak dupláznom kell, ellenben a 7b fölöttiekből rendesen kell aprítani majd. Abból tavaly csak 15 db lett, ami elég kevés szerintem ha azt vesszük, hogy most majdnem ennyit akarok "csak" Os mászni. Ehhez nagyon sok (új) szikla kell, ez Höllentali-sportszektorok, Kotecnik, és Kotecnik közelségű szlovén mászóhelyeket fog jelenteni májustól-szeptemberig.

Február 18. Van még 3 hónapunk nyárig, szóval aki most komolyan veszi az edzést szorgos hangya módjára, az nyáron játszhatja a hegedülő tücsköt.

(Ez a hangvétel a végén egészen úgy jön le most nekem, mintha valami edzőt játszanék, -amiért bocsi- bár Ádám, Árpi és Miskó úrék mászótudását nagyon akarom csiszolgatni, és bár tűnhet úgy hogy edzem őket, ők edzenek igazán engem is. A csapat a legerősebb motiváció!)

Elmaradt képek, melyek jól mutatnak egyes közel új szektorokat, utakat és eseményeket. (Mászás Cseszneken és környékén facebook oldalról vannak, fényképezte: Kovács Tamás)

 Jézus Krisztus Szupersztár 7B+ első mozdulata, majd a dínó a reibire
 Zsilák Kinga a Szoba kilátással 6B+ ban
 Kornél a Mediterrán falon
 Kovács Balázs a XVI. Lajos elején
 Levi melegít
Áron a Blitzkrieg Bop utolsó mozdulata előtti helyzetben
a márka

6 megjegyzés:

Barna írta...

na ez zsír. Azért erre a ,,kis" projektdere visszatérnénk év végén. :)

Izer Bálint írta...

ezeket a realitás fényében tűztem ki... ;) szal én nem félek a kudarctól. (csak egy sérülés vagy egy csaj tudna megállítani hátráltatni ebben, de inkább csak előbbi)

:)

Barna írta...

jujjujjjjjj
Ebből ténylegesen évvégi görbetükör lesz. :)
Teljesen a realitás fényét tükrözi,gondolom én is. Főleg ha a suli helyett mászol,és minden szabad időd (amit csajozásra fordítanál) a cél kitűzésére helyeznél.
Na de mindegy,ez egyéni gondolat menet.
Hajrá!!!!!

Flafi írta...

100percen belüli félmaratonra én is beneveznék. Amúgy, ha ezeket tartani tudod, le a kalappal :) Vezethetnél valami kis frissülő táblázatot, amin nyomon lehet követni.

Izer Bálint írta...

na figyelj ide falfi!

mi gáborral és robival a debreceni erdős területen megrendezett félmaratonra akartunk menni és edzeni de ez elmarad. SZóval eddig felmerült a valahol szekszárd pécs környékén rendezendő szőlő közt futóra versenyre mennénk, de én ezt sztornózom, a nagy szintkülönbség miatt nem lenne sem rekord sem futás... az halál lenne.

szóval én május környéki versenyt tervezek, mehetünk többen is.

lehet majd vezetem, ha érdekel.

Flafi írta...

Nanáhogy érdekel :) Én nyár végén akarok versenyt. De persze ez sokmindentől függ.