2012. október 3., szerda

"Lassító tenyeres"


 
Kicsiny Scarpa megadta magát, 3 év mászás után végleg bedobta a törölközőt. Az elkophatatlan vibramok vadászmezejére vándorolt. Mindenkinek ajánlom ezt az olasz márkát akinek van lehetősége hozzájutni, nekem a legjobb mászócipőm volt amivel találkoztam.

Kedd. Délután 4 óra. Árpi megérkezik az albiba, azt mondja agyilag halott, testileg topa. Itt ma nem lesz keménykedés. Míg én csapágyat tervezek, az időjárás makacskodik elkezd csöpögni, majd zuhogni az eső. Nagyon örülök ennek mindig, mert az eső elmossa a szmogot, a piszkot, szó szerint elmossa a mocskot a pesti utcákról. (Láttál már cigányt az esőben? Én nem sokat :-)) Sajnos Árpi derűje fölé is gomolyfelhők gyűltek, nem hiszi el hogy mi ma mászni fogunk. Nem lepődök meg amikor este 10 órakor megpillantom a totál száraz plafont. Hamarosan megérkezik Patkány és Nándi is, így összesen már 10 padünk van!
 
 
 Coca Cola- hogy étteremben érezd magad!
 Nes delight - Nándi melegít
 Cseh Laci hátulról 200 pillangón. A szikla csak photoshop.
Őrületes célok, projektek mindenkinek. Patkányt érdekes vádak kezdik körüllengni. Egyes eposzok és kutatások szerint a srácra nem hat a földi gravitáció. Tátott szájjal kamerázom végig a megmászását. Sámson->Nes delight egybe mászva! Respekt. Nagyon hosszú és komoly erő-állóképességet igénylő boulder, valahol talán a 8A+ környékét pedzegetve. Üvöltő Sámson! Videót később...

Nándi Sámsonozik, Árpi gyakorlatilag bemelegít és megmássza a Börjentőt. Fortissimo-t rakja össze, legközelebb ez is pipa lehet. Hogy éne? Huuh.

"First repeat on this amazing line.
Props to my friend for all these crazy FAs. Grade: somewhere between 7C+ and 8A - hard to tell but hopefully other climbers will help.
" Már százezerszer olvastam el ezt a kommentet Nánditól, fejemben pedig hozzátársítom a megmászását. Láttam az FA-t Patkánytól, Nándi első ismétlését, majd amikor Papír megmászta. Látni akarom a boulder negyedik megmászását is, persze most a saját perspektívámból, az én szemgödrömből. De komolyan! Érezni akarom ahogy a Petzl fejlámpámban az újratölthető elemek által kibocsátott fény a szikláról visszaverődve átjut a szaruhártyán, a szemlencsén majd egy pontban, az éleslátás helyén egyesül a látóhártyán. Az ott elhelyezkedő idegsejtek receptorai -csapok és pálcikák- lefordítják a bejövő jeleket elektromos impulzusokká és továbbítják azokat az agyba a látóidegen keresztül. Az agy lefordítja ezeket az impulzusokat képekre, amiket mi éles látásként értelmezünk. Az biztos hogy a saját megmászásomról sem fogok lemaradni - nyugtázom boldogan. :-) De mikor lesz ez? Kicsi célok. Ezt tanította Pistike.
 
 Innen jön a rész amiért az út a Testcsel nevet kapta...
 Lábakat feszíteni, és jöhet a forgolódás...
 Jobbra fent a nyílnál a Top!
Az volt a célom, hogy a végét át tudjam mozogni, és a közepén lévő hiányzó két mozdulat is meglegyen. Patkány ismét mondott egy jobb sarkazós ötletet, nehezen akarom elhinni, de mindig igaza van. Patkány szeme úgy olvassa a sziklát, mint egy vak a Braille írást. Egy hozzá nem értőnek mindegyik érthetetlen, de aki szakértő... Ezek szerint kicsit diszlexiás vagyok a szikla olvasás terén. :-) A végét egész kezdem megérezni, otthon is sokat agyalok rajta. A beszálló ami érdekes lehet- lesz még. Nagyon motiválatlan vagyok, ha összehasonlítom magam a srácokkal, azt mondják mindenkinek több tíz próba volt az első mozdulat, én meg nyafogok pedig szinte alig van benne kísérletem. Gyengének érzem magam. Az úton való felerősödés jó politika, de sajnos nincs a suli mellett annyi időm kijárni, szóval most inkább más felé terelem a fókuszt más boulderek, edzések, egy kis terem újra. Vásárhelyi megnyitotta kapuját. :) Októbar 3. Egy teljes hónapnak kellett eltellnie, mire rájöttünk Árpival hogy ez így nem fog menni. Már rég agyaltam Dave Macleod gondolatain miszerint; nem érdemes olyan házban lakni, ahol nem tudsz felszerelni egy fingerboardot. Hát felfúrtuk! Finger stregth, where are you?! I'm here boys, above the door!

1 megjegyzés:

Fidi írta...

Majd a fúrót kölcsön szeretném kérni :)