2013. január 13., vasárnap

Don't worry Be happy

Történt az eset, hogy hetekig tartó tanulás után,végül a tanár egy "nem tetszikkel" húz át 10 pontos feladatot a gépelemek szigón. Igazán ledöntöttem volna pár sört a torkomon mérgemben, végül éjfél tájra egy lakásavatós buli kerekedett. Volt itt függvényelemzés, szkanderbajnokság, iszogatások, sztorizások. Nem is merek többet írni az estéről... az albiból nem maradt olyan sok.
 Filozófia óra
Ez mindig nagy port kavar...
Kőrözöttek! 
Itt kell megjegyeznem, hogy Bobi és kedves Krizsán Eszter torkosságának hála megcsappant az általam egész délután gyártott kaják száma. Árpira és magamra készítettem el az Ördög-árki boulderezés egy napi 4000kcalos/kopf adagját, ami a csajokba landolt...pápá császármorzsa és tócsi.
 A füstbe ment terv...-jut eszembe

Reggel 7 órás indulás a cél. Fél 7 kor Farkas Tamáska mobiltelefonja csöng a szoba közepén -én ilyedten nézek körbe- az alábbi ébresztő dallammal; Don't worry, be happy! A zene szól, Tamáska látszólag egyszemélyes buliba van behívva, látszólag élvezi is. A szoba romokban hever, konyhában fogkrém a padlón. De ez most mind mit se számít, a kávékészítés közben ízlelgetem a nemrég még levegőben csüngő Ferivel és Márkkal való beszélgetést. Igazán jó este volt, szédelegve szállok be a kocsiba. Aludni nem sikerül, de Simonbí és Csélám-Bélám (csanádi bence -HUN) a Rettenthetetlen filmet megszégyenítve csapatják a Bakony felé a szájmon járgányt-kizárólag "nagymagyarország matricával" a csomagtartón. Tomika alvósba, Árpi butába, én koffer-utazósba nyomom, persze kizárólag GPS nélkül hiszen helyiek vagyunk. Pár eltévedés után meglátjuk Bakonyoszlopot és a berozsdált végtagjainkat megmozgathatjuk. A hideg váratlan és kegyetlen. A kocsinál megesszük a maradék egész napi kajákat, majd begyaloglás. 0 fok alatt van a hőmérséklet, gyors tempóban közelítjük meg a Dédapám falat. A srácok lenyomatják a boulderek egy részét, majd egy általam kitalált kunsztra pörren rá a csapat.
Csuhapat! Uazaz!
Miután kipipáltuk ezt, lemegyünk a Blitzkrieg Bop tömbjéhez. Csillogó tekintetek merednek a fényűző utakra. Lefektetjük a padeket és szinte minden bouldert megmászik itt valaki. Csak az én próbáimban érzem a deffektenciát. Tudom, ma nem lesz sokkal jobb; mostanában azon agyalok hogy többet kéne gondolkodni egy mászás közben, jobbára még többet előtte. Szétszórt vagyok, nincs teljesen koncentrálás és határon mászássem, de ettől még csapatni kell. Árpi zsebeli a 7A+ okat, ahogy Csélám is. Kutyejkó és butyejkó béták, csapatások. Harmadikra Tűz van, Babám! 7B szájmontól, nem tétel. Tamáska nincs túl jól, Árpi kitűnő oktatásban részesíti hogyan kell az embernek meghánytatnia magát. Egy Ördög-árok szesönön sok mindent megtanulhat az ember. Míg Szájmon lesitteli a NDFAF-t, (Nice day...for a funeral 7A+), addig mi a Blitzkrieg alá igazgatjuk oda a padeket. T...amáska ötletelget, latolgat, fontolgat és hányingere van, ezt mind egyszerre teszi a mi Uamáskánk. Minden egyes próbával egyre közelebb kerül, majd egy jól elkapott balkezes után (hangja: krgrlrlrg), átdínózik a segédre, majd repül a top-ra. Lábai a szememtől pár centire röppennek, szinte lassítva látom a jelenetet. Uazazazzz!!! A 7C+ negyedik megmászását láthatták, köszönjük a tapsot! (8mm-es campuson 0-4-8 = függeszkedve blitzkrieg állapítjuk meg)
Csélám a Blitzkrieg beszállóban.
 Ötször sikerül fél órán belül megcsinálnom az első mozdulatot, remélem egy szép napon, hamarosan megfoghatom a Top fogást is. Az ülőstartos verziója is igen motiváló, valahol a 8A környékére. Szintén e fokozat körül lebeg valahol az éterben a Nagy Traverz (neve még rejtély), a régebben már Dede Laci által kiszúrt boulder, mely végigtraverzál az egész blitzi falon.
X-Factor lázban égünk (BHSK) from Izer Bálint on Vimeo.
A jó öreg longtime projira dobom végül az attemptokat, de nem sikerül megmászni. A múltkorival együtt már hatodszor estem ki a legvégén. Sosem volt még 7C ennyire 7C nekem. :) A fentebbi régi unique videó végén Ágh István béta-sorozata látható, itt pedig a saját verzióm. Itt említeném meg a videó Csélától származik, aki elindította a Name Mean Nothing nevű blogot, jobbra tekintve láthatjátok az általunk támogatott oldalak között. Kamerájának minősége nem hagy sok kívánnivalót maga után, ezzel is közelebb hozva egymáshoz a magyar mászást és filmezést.
Hegymászók
A falat hátrahagyva a fenti tömbökhöz megyünk. Szájmon Bí motivált a Balaton tömbi boulderekre, így elmutogatom neki a dolgokat. Meg is születik egy Fakutya megmászás. A direktje szerinte sem halandó embereknek való, de a Kékszalag 7C+ -os traverzet pár próbából összepakolja. A kommentjében állítólag ez lesz: 2days. :-)
Árpi és CsBence megmásszák a Call of Cthulhu-t, majd mindenki megtalálja a kiszemelt projektjét. Nekem a hideg rámegy az alkaromban a szalagokra és szétszakadást érzek, de szerencsére másnapra a kezem az már elment onnan. Uamáskával már csak flesselünk a padeken, enyhe sötétedésben csapatjuk ki az árokból, hozzáteszem direkt rossz irányba- Kaland fanatikus a csuhapat!

(A Komjáti brigád sem volt tétlen ezalatt: Nagy Ölelés, és Vidám vasárnap megmászások állnak Zoli Ellenörzőjében.) Amikor otthon Veszprémben megeszem a rakott krumplit (ez idő alatt még fehérvárat sem érhették el a srácok), majd megfürödtem egy kád forró vízben (itt már Érdnél járhatnak), majd megcsinálom a beígért húzódzkodást (Szájmon itt ér haza), elkap egy hatalmas bleu feeling. Érzem a tobozok illatát, újraolvasom Pjulinka által írt régi sorokat. Szigorúan kimentve World formátumban.

Még 2 hét, és ekkor már meglesz az első francia 6A boulderem!!! :)

Nincsenek megjegyzések: