2013. január 1., kedd

Tesztüzem-mód

  Captain Nero fb. 7A+/B FA from Izer Bálint on Vimeo.
Befejeztük az évet. A tavalyi fogadalmamat átcsúsztatom a jövő évre, vissza szeretnék állni a köteles mászásra. Vagy legalábbis vegyíteni a dolgokat. Tavaly kábé 50 6c+/7a feletti köteles utat másztam meg, idén egy osztrák 7c-n kívül nem tudtam mit letenni köteles téren az asztalra. Viszont az ujjerő visszajött rendesen, talán sosem volt még ilyen jó. A két egykezes húzás sem olyan rossz, de a számok embere lévén a 62 fb. 7A feletti boulder ami inkább megédesíti szám ízét. Sikerült pár nagy projektet kipipálni, mint a Nagy Durranás, Witness the Weakness, Der blonde Hans, En attendant Godot vagy szép visszatekinteni az osztrák 7B flashemre is.

Ahogy az ember egyre mélyebbre ássa magát ebben a sportban, úgy tökéletesednek folyamatosan a felszerelései. Ki kell használni, az ilyen szülinapokat, karácsonyokat és beszerezni mindig új és jobb dolgokat. (Jobb minőségű újratölthető elemek az éjszakai boulderezéshez, pehelykabát, aláöltözet, Solution) Az egyre jobb minőségű felszerelés is elengedhetetlen része a fejlődésnek.

Gondoltam letesztelem a pihekabátot, meg az aláöltözetet, jobbára boulderezni akartam egyet sziklán. Negyed óra alatt lesétáltam a Betekints-völgybe. Nem sokat tökölök a bemelegítéssel, padem nincs úgyhogy rongyokat terítek le mindenfelé. Számos már régen kitalált kunsztomat megnézem, pff irdatlan mennyiségű nehéz bouldert lehet itt kitalálni. Sokszor ki fogok jönni ezt elhatároztam. A G-pontot (6C) nyomom bemelegítésnek, majd vagy egy óráig küldöm a Captain Nero nevű kunsztot. Nagyon masszív, de beakad végül. 7B, hmm vagy 7A+? Melegedek gondolkodom, nem leszek okosabb.
Nekiállok a Meaning of Life giiiigaprojinak. Az alját sikerül megérezni, de csak sokadikra jövök rá a jó bétákra. Miután ez megvan és konstatálom nem is olyan nehéz eljutni a felállásig egy oltári pofont kapok. Elkezdem állóstarttal küldeni a végét, de ez az egy mozdulat külön sem lesz meg. (Topra nyúlás) 3 óra alatt sem! Első próbáknál épp hogy be bírtam magam tartani, nem hogy elindítani egy hatalmas dinamót. Ha legközelebb beakadna akkor is a legnehezebb bouldereim közé sorolnám, de nem is hiszem hogy ilyen hamar összejönne. Akár csak a Klavia-túra, mindegyik valahol a 7C+/8A körül mozoghat. Nagyon pici fogásokon hatalmas mozdulatok. Csak hidegben mászható.. bár most a -2°C sem segített. :( Aztán jönnek a húzódzkodások, betartások, meg 150 fekvők, nyújtások és az ígéretek magunk felé, hogy igen jövőre keményebbek leszünk. :-)

Nincsenek megjegyzések: