2013. január 6., vasárnap

Tiszta elképzelés

A vizsgaidőszak kikészíti az idegrendszerem. Van hogy 2-kor fekszem, görcsöl a kezem az írástól, és folyamatos de tényleg folyamatos lelkiismeret furdalást érzek, még az ebédidő sem megengedhető ha ennyit kell tanulni, nem hogy elmenni fél napokra Ezüst-hegyre. Próbálom lazábbra venni, de ha le akarok tudni dolgokat, akkor tudom hogy tennem is kell érte.


A legnagyobb seggelések előtt, beadom magamnak az utolsó adagot. Kiszór, kever, kiskanál, öngyula. Betesz, kimegy, kinyit, felhúz. Az eleven hús fogantatása fal alatt ücsörgünk, öten, kíváncsian. Tóta, Miskó, Zöldesi, Borbély. Egy-egy nyári élmény fűződik a nevekhez, ki-ki a maga humorával, van ki már jelenlétével színesíti a csapatot.
A bemelegítés a Baby Face travival kezdődik, mindnyájunkat emlékeztet rá hogy Bence valaha romantikus volt. :-) Csapatjuk a bouldereket, mindenki talál kihívást magának a pár négyzetméteres falon. Iszonyúan összeszedve gatyánk tartalmát, elsőnek Gábor majd én is felmászom az Eleven hús fogantatásán. 6C+, de milyen!!!

A két nappal ezelőtti csapatáson, nulla bőrbe küldtem magam s most újra itt. A Kalahári-falon pár próba után előszökik a rózsaszín bőr látványa, Komjádisvájszesönbe vagyok. (bőrtelenség-bőrtelensége) Nyomok mindent, de a Kacsaminátor és Gyíkarc átmozgásán kívül nem sok érdemleges történik. Kalahári kunsztja kezd el foglalkoztatni, átmozgom az elejét is, lassan elmémbe kerül a fal összes kiszögellése. Ádámot és Andort hátrahagyom élbolyozni, megnézem Gáborék mit virítanak az Ezüst nyír falon. Odaérve Gábor mosolygós arca fogad az Ezüst nyír (kb. 6m) on-sightolása után, Robi pár hümmögéssel tesz pontot a tett végére. (Sokan különböző nehézségeket mondanak rá, de amit leszűrök Bence és Gábor elmondása alapján az kb egy 6B highboll boulder.) Nagy a pofám, nyomom a bétákat az Ezüst-nyír travihoz a fiúknak, de hát mire várok csuhe? Én itt vagyok, a cipőm is, a boudler is. Ziát majd nyúlok Miskótól, - cigányba butába. Akkor nyomni kell gondolom, valami placebo miatt más ziájával amőgy is jobban megy a mászás.
Átmozgom a travi végét, TISZTA tökéletes béták jönnek a szemem elé, olyan dolgok melyeket legutóbb észre sem vettem most egyértelművé vállnak. Gábor még májusban mondta, hogy -Kimegyünk Ezüstre és azt a pozitív táblát beléd verem Bálint! Gábor itt van, én itt vagyok, verjük le!!! Az első élesre beakad, nagyon simán. Minden mozdulatban ziázni lehet, mindegyikben be lehet állni szinte no-hand-be, hihetetlen lábtechnika és egyensúlyozgatás kell. Imádom! A topon örülök, rá fogok menni, hogy hányszor tudok oda vissza travizni esés nélkül, illetve érdekel Patkány féle egy kézzel végigmenés is. A Lecke feladva! Gábornak bár most nem lesz meg, legközelebb szeritnem bemelegítő előjátéknak várható.

A szedres falra is ránézünk, meg sem lepődök amikor Gábornak első éles tryra beakad a Szedermotor 7C egyik kulcsmozdulata, a vérében van az út - pár kimenetel és tökéletes idő kell a  megmászáshoz.
Szedermotor 7C
Hóesésben való gyaloglás különösen feelingessé teszi a lejövetelt. Már csak három hét választ el Fontainebleutól (ha isten is úgy akarja), álmodom hogy álmomban lehessek. Egyellőre ez, aztán majd talán mi is! ;)

Nincsenek megjegyzések: