2013. február 17., vasárnap

chair-white-castle

Avagy a Székes-fehér-vár-i Farsangi mászóversenyről. Jelmezben 1500, anélkül még egy ropi. Kitalálás mit tudok kihozni, a Gabona ruhatár készletei végesek. Végül a Gabikától kapott Thai nadrág alapozza meg az ötletet, egy Thai stricinek öltözök, előbb inggel, később anélkül. Gáborral dél körül hagyjuk el a fővárost, majd fürgén küldjük a tempót a jó öreg Farkasvermi út 40. felé. Számolgatjuk mikor voltunk itt utoljára. -Az lehetett amikor a Törpe későn érkezett a versenyre, meg amikor a nem tudtál hazamenni már "bnő egyedülelalszommérgesvagyokrád szindróma", az mikor is Gábor elsős egyetemista...? Olyan 6 éve?? Röppen az idő.
 Gábor Woody Allan-en művelődik

A terem azóta többször gazdát és arculatot váltott, kicsit bővült, taccik. Most a kicsik edzésére mennek rá, Tabiról fejéről akarják leszedni a koronát és elkenni a tanítványai buráját. Hogy ebből mi sül ki, hazai pályán sem adnék 1.6 -nál nagyobb ods-ot.
Szóval először csak páran vagyunk, majd hirtelen teletöltődika  terem keményebbnél keményebb arcokkal. Nem sok mászót ismerek, így kicsit egyedül vagyunk Gáborral. Látok itt sok mindent, L'art pour l'art urakat, cowboyokat, börtönlányt, pulinka kémikust, drusza félistent. Képek a neten biztosan keringenek, most nem fogok összelopkodni.
 
Axel Top-on
A kunsztok gigakemények, 10 boulder/egy óra a felállás. Nincs túl sok idő melegítésre, a boulderekkel kell felforrósítani a hangulatot. Visszaemlékszek az első körre, amikor kijött Pjulinka és örömmel mondta 45 perc után hogy most sikerült megmásznom az első bouldert. Innen már értem.
 wtf
A porban, hol lelkek és göröngyök közt botoltam...
Nehezen melegedek be, de végül sikerül is megmászni 2 bouldert, úgy 15 perc alatt. Megnéztem a horror kategóriásakat -Tomika esélytelen kat.- majd rámentem a mászhatónak tűnőekre. 10 boulderből 2-őt senki sem tudott megmászni, egy pedig csak Axelnek sikerült. Testerőből nem nulla a gyerek, mondhatni kibaszott erős. Csak eljött az a bizonyos utolsó perc, küzdések, ordítások, tapsok az arénában. Redrockhoz sok érzelmi szál fűz, már a megnyitásakor itt voltunk Gáborral, majd versenyek. Mivel Veszprémben nyáron nincs nyitva mászófal, többször is felbuszoztunk 2006-2007 környékén ide, hogy mászhassunk valamennyit.
 Mohó Pou ujjbetekerés
Fehérvár számomra egy elég nagy fekete lyuk, azt tudtuk hogy Gabika itt kezdte a megerősödését, de ilyenkor a versenyekre honnan kerül elő ennyi kemény arc azt nem értem. Gábort a 3 topja most egy 6. helyezéshez segítette hozzá, nekem az 5 Top a 2. hoz volt elég, Balogh Axel még mindig beton, és Győztes. A battai 34 bouldere sem volt rossz, de ha motiváltan elmenne pár hazai versenyre.. egész biztos vagyok benne hogy elkenné az ilyen Tamáskák meg Komjátik önérzetét. Pár év mászás után így küldeni szerintem jelent valamit.
Nekem Gáborral való buszozás jelentette a ma esti bulit, és egy kis olasz tészta készítésén kívül nem tettünk már le sokat aznap az asztalra. Bármily fáradt vagyok, azért nem felejtem el hogy a Duksa-szakács szintet el akarom érni - persze ez sokak szerint lehetetlen. :-)
Battában az erő..

Redrock farsang from Izer Bálint on Vimeo.

1 megjegyzés:

Fecó írta...

Gratula Srácok!