2014. április 29., kedd

Terápiás Hohe Wand


Klein Dávid, a nagy hegymászó is velünk volt, nem hagytuk ki semmi jóból
Adott volt az autó, amelyik mindenképp megy Ausztriába.  Csütörtökön tisztázódott, hogy az idő Hohe Wand-on lesz jó, oda érdemes menni. Már csak egy partner kellett mellém. 

-Hali! Mi a helyzet?
-Szevasz, Gábor! Van itt egy kocsi ami a hétvégén megy Hohe Wand-ra, benne Kolumbán Csodálatos Sándorral és Miskó Őrületes Róberttel, és beszállhatna melléjük Tóth Zakkant Róbert és Borbély Matematikus Gábor. Mit mondasz?

Kolumbán "Csodálatos" Sándor és az ő vízlepergető kabátja

 Péntek este csukódott a kocsi ajtaja, pisszent a sör és már repesztettünk is a pályán. Gábor szavaival élve: "Amint beszálltam ebbe a kocsiba, minden megoldódott." Végre magunk mögött hagytuk a bajos hétköznapokat.
Lógok a szeren
Sanyi és Robi egy komolyabb útra készülnek fel már hetek óta, ezért szombaton 3 utat másztak: Espresso Doppio 7, Sonnenschlange 6+ és Smokyjoki 6-. Korán kelés, csapatás.
Másfelől voltunk mi Gáborral akik inkább az élmény részre mentünk rá. Kényelmesen keltünk, reggeli kávé, malajziai fekete tea a reggeli előtt, ráérős reggeli és szüttyögés. A töltődésen volt a hangsúly. Mi is az Espresso Doppio-t másztuk, restancia volt még egy régebbi túráról. A hangulat és az idő fergeteges volt, csak úgy mint az út. A frissen talpalt Katana jól szuperált és a reibungos részeknél sem nyomorgott a lábam, nem rontotta az összképet a fájdalom. A vállamon még ott volt a shaolin tapasz, de fájdalmat már nem éreztem, nagy megkönnyebbülés volt ez is. A fennsíkon még találkoztunk a második utukból kiszálló Sanyiékkal. 
Zerge család
Gáborral nagy nehezen megtaláltuk a Legoland (7) beszállóját. Az első 1-2 hosszt akartuk mászni, mivel nagyon mondogatták h nehezebb az, mint 7-es. Gyönyörű az első hossz, de nem 7-es az biztos. Vissza is ereszkedtünk.

Legoland beszálló "climbus hipsterussal" az előtérben
"Highlinus hipsterus"
Vasárnapra highline-t terveztünk, de délelőtt cudar idő volt. Eső, szél, hideg. A kocsiba menekültünk kajálni, teázni és topológiai problémákon gondolkozni. 

Tea from the Cameron Highlands
"I've got the beta" / "Highlinus hipsterus" 2

 

Délben csak elindultunk és gyorsan fel is állítottuk a line-t, csak a tereprendezés tartott sokáig. A múltkorinál 3 méterrel nagyobb távot feszítettünk ki, egy stabilabb fához. Az arcomba lógó ágak miatt kétszer is borítottam, de kis alpin kertészkedés után rendben volt a helyzet és sikerült Full Man (oda-vissza) megtolni. A táv 25-26 méter, a magasság 50-60 méter volt. Valószínűleg FW, ezért a "Traum und Wirklichkeit" nevet adtam neki. 
Egyszer fent...
... máskor lent
Gyors bontás, be a kocsiba és jöttünk haza. Sokat adott ez a hétvége, de szerencsére nem volt idő rajta sokat morfondírozni. Könnyen beleragad a nosztalgiába az ember.   
Köszi az illatos matricákat és a tárolókapacitást Dávid, mi is drukkolunk :D

Nincsenek megjegyzések: