2014. május 7., szerda

"Beindultunk...- mint a kalapgyár '45-ben!"

Soha többé nem akarok olyan emberrel egy fedél alatt lakni aki nem sportol. A Gabona utcában töltött hátralévő napok meg vannak számlálva, csakúgy mint a szorgalmi időszak napjai is. Előddel új albérlet  után nézünk, ahol full motivált sport őrültek lesznek, kívánjuk ilyen ismerősökkel feltölteni.  Ezt másképp nem lehet csinálni. [Egy ismerősöm levélben írt kommentárjára reagálva. Nincs baj a nemsportoló emberekkel, de ha valaki valamit komolyan szeretne venni, akkor már nem elég ha nem húzzák vissza. Az nem normalitás, nem fél siker. Az kell hogy motiválják - ez a legfontosabb! ]
 
 6:40 csörög az óra... "csak vissza kell húznod a lábad a paplan alá..."-ismerős. Egyből a videóra gondolok, kudarcként élném meg az elalvást, mégis nagyon nehéz az indulás. Reggel 7 órakor amikor összegyűlünk Robival, Sanyival vagy Előddel futni, csoportban már minden rendben van és fenn a Gellért-hegy tetején pedig ami fogad az valami mesés. Semmi sem jobb annál mintha az ember csapatban csinál valamit. Lehetek akár én a leggyengébb futó négyünk közül, akkor is sokkalta élvezetesebb mint bármelyik egyedüli futás. Ugyanezt éreztem régebben a VPK edzései alatt is. A világ legrosszabb terméből hoztuk ki a legjobbat, mert mindannyian szívből lélekből motiváltan csináltuk.
Az ujjsérülésem egészen más irányokba terelte most a figyelmet. 2 hétig tartott mire kidolgoztam életem második komolyabb edzéstervét, 3 periódusra osztva 4 hónapos időintervallumon. Más. Tűkün ülünk. Vagy 300 mászó igazolt vissza Martinék nyitóbulijára, most szombaton nyitja meg kapuit Pesten a legújabb terem a Monkey.

Az alábbiakat pedig erősen ajánlom: (!)
Árpi üti a boulderezést új lakhelyén Ausztriában.


Pistike mokkánykodik Kő-árokban, First Ascent 10-


Azt nem tudom Tamáska a Histerija 8c+ megmászás előtt izgult-e jobban vagy a kamerák előtt, de nagyon örülök hogy ez a srác népszerűsítheti sportágunkat, mely mindenki fejében ködös gondolatokat szül. Tamáska múlt hét vasárnap lecsűrte a -itthon tán legnehezebb útnak számító- Bányarém-et, 8c nehézségért. Szóljon a taps a legkeményebbnek!


Végül de nem utolsó sorban, Zoli fantasztikus videója a helyi rettenetről. Én meg csak tartogatom a flashnek... :-)

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

De politikailag korrekt vagy :) Üdv.: Kolumbán