2014. június 4., szerda

4. Gi boulder verseny (indulat nélkül)

Kedves Naplóm!

Tényeket fogok leírni, remélem ezért senki sem fog megkövezni. Először is ajánlom Soma bejegyzését. Másodszor. Kicsit kedvem szegte a versenyzés ha őszinte akarok lenni. A vizsgaidőszak ellenére már Május elején amikor kiderült, hogy a Margit-sziget egy igen szigorú boulderversenynek fog helyet adni - elhatároztam, ha törik ha szakad elindulok! Nem kifejezettem versenyzés iránti vágyat éreztem, pusztán megfontolás... a versenyzés is tudja segíteni a sziklázást, és a sziklázás is a versenyzést. Már korábban észrevettem magamon, hogy a versenyekre motiváltabban tudok felkészülni, ez persze segíti a sziklázást is! A bleau túra után, nem éreztem annyira sok technikai hiányosságot, inkább erőben voltam magamhoz képest is minusz - ezt próbáltam 3 hét alatt visszahozni, ami so-so "fogjuk rá" sikerült.
A verseny reggelén igen motivált voltam, fél 9-kor sorban álltam a nevezéshez, hogy ÉN - Izer Bálint versenyző- dönthessem el, a bioritmusomhoz, úri kedvemhez viszonyítva - mikor kívánok "ringbe szállni". Burucs Mari mosolya Barkó Csabi hangjával fűszerezve fogadott a harmatos Margit-szigeti sportpályán, - a 15:00-kor meghirdetett II. csoportba írattam be magam és Gábort. A falak első ránézésre is észbontóak voltak!!!
-Huuh izgalmas délutánnak nézek elébe - gondoltam mikor bicikliztem hazafelé pihenni és ebédelni még egy kicsit. Amikor visszaértem 14 óra után a helyszínre - hogy megnézzem az előttem lévő csoportot és okosodjak a bouldereket illetően  - derült ki hogy átrendeződtek az időpontok és az utcai cuccból van 10 percem átvedleni ugyanis 14:15 -kor másznom kell. Hogy miért kerültem korábbi időpont-ba ezt nem értem, át tenni későbbre pedig nem akartak. (Ehhez biztos nagy mellek, vagy szebb colgate mosoly kell - nem tudom, pár embernek minden esetre sikerült...)
A Verseny:
14:15-kor hideg ujjakkal dühtől fűtve mentem az áthajlás alá kitépni a fogásokat. 2 óra alatt sikerült kipuffognom magam, bár el nem fáradtam, ez most 20 boulderből: 17 Top és 2 zóna mászására volt elég. Nagyon jól szórakoztam, őrületesen szuper kunsztok voltak ezek. Bobi, Hoff, Patkány nagyon jár a taps - látszott ebbe szív és lélek benne van. Patkány az a fura fazonja a boulderezésnek, akit már 7 évvel ezelőtt is raszta hajjal szakálban láttam és vagy 40 évesnek hittem, azóta semmi sem változott, a korát tudom, tevékenysége pedig abszolút tiszteletre méltó. :) 
3500Ft nevezési díj, mely pólót és almát takar.  Egyébként valóban a számomra negatív fless kezdés ellenére mélyen fejet hajtok a szervezők előtt, ha valahol akkor itt keményen látszott az akarás, mármint a színvonalas versenyre való törekvés. A nap további része először Gábor, majd a dőntősök bíztatásával telt. A versenyt Nándi nyerte valami eszméletlen kemény mászással. Nem szaporítom a szót a képek úgyis magukért beszélnek. Videót pedig úgyis láthatunk Zolitól, amit tuti belopok ide. :) A képeket Meilinger Noémi, Klenovszky Tamás és Banus Tibor készítették.
 Gabi és Bobi
 Borbély Gábor "matrózba"
Crystal Castles - Year Of Silence
Melyik ondra videó zenéje ez? Gáborral közös kedvencünk... :) (nyertes sportszeletet kap)
 A Gi csapat
 A veszprémi csapat
A Levi
 Miért nem tudok lemenni 75kg alá???????????
 Bárcsak ez az arc lenne a 200Ft-oson!
 Nándi selejtezik
 E= mc^2
 Máté Top-on
mokkóba
 Nándi a döntő utolsó boulderének zónája után, a saját általa készített fogáson!
Tódi a harmadik boulderben. (ebből a fogásból 10centit sem bírtam indítani az atomreibi topra)
A verseny JAM részének eredménye. Nándi innen szépített a dobogó tetejére.
 Norci repül
 Imádom az ilyen "festettkörmös" reibungos képeket
 Kucsera Bálint
 Tamáska bétájára először mindenki azt hitte kutya...
 maybe a little bit "túlmisztifikésön"
 A mester az árnyékban, tanítványa a fényben
 Kriszti szép ajkai és az a gyönyörű bleaustone...
Afféle bemutató féle.

Másnap délelőtt Nándi fogadott a szobámban, olyan mélyen aludtam kiment a fejemből hogy együtt jöttünk haza, de igazán kellemes volt a meglepetés. :) Robival délutánra beterveztük hogy meglessük ezt a Kis-sváb hegy dolgot, míg még el nem zsírosodik...
A semmiből jött eső lepett meg minket a falak előtt, mely nem is a sziklákat inkább kedvemet áztatta le. Next time.
a bajnokkal

3 megjegyzés:

Strommer Soma írta...

A zene: Adam Ondra- Change- New Year Wish

Izer Bálint írta...

sportszelet :)

Névtelen írta...

respektáláséknál :)
B.Gábor