2014. augusztus 21., csütörtök

Vissza Remetébe...

Front lever gyakorlása a megmászásra (bohóckodás a sötétben) from Izer Bálint on Vimeo.

Érezhető volt már tavasszal hogy hiányzik nekem a kis plafon, a hely varázsa, a mászók aki itt szikkasztják magukat. Sötétség, por ide csak a legfanatikusabbak merészkedek be és bútoroznak be hosszú távon. Mivel sejthetően már a nagyrésze száraz volt, egy facebook chatablakban pár sor alatt megalakult a kedd esti trip: Tóta Ádám, Csanádi Bence és én.
Csé az egyik -hanem A- legszikkadtabb forma aki eljár a barlangba, lehet ő volt a legtöbbször is, ezt bőven száz fölötti kintlétet jelent!

16:20 - Kén utca Illatos út.
16:45 Boráros tér
17:05 Tóta felvesz a kocsival
17:25 Moszkva téren felvesszük Csé-t, akinek a hóna alatt egy spárgával összekötött, összetekert szivacs van. Uazaz!!!!

Hamar érünk ki, a melegítés, nemhamar jön el. Görény Gizi 6C, és NES delight 7A. Ádám nagyon közel kerül a Nes-hez, de valamiért most nem adja. Talán hogy kijöjjön legközelebb is.
Csé a Traktorra én a Lazac utcára megyek rá. Ez jó mert a pad-elésen nem kell sokat változtatnunk. Miközben Csé is közelebb kerül a magaslatokhoz, nekem is alakulnak a fogás és lépés megértések. Aztán egyszer csak felfedezek egy jó fogást, és keresztbe nyúlok a pici kulcsfogásra, majd átlendülök, a nagy mély - előbbiekhez képest- kancsónak tűnő másfél ujjperces peremre. Innen egy mozdulatra van a Top, kemény pszichét kapsz a sötétben, mert magasan is van, a lending pedig bézöl. Belegondolni is rossz milyen lehet itt kiesni ha kilendülsz, simán elfér egy segges-hátas kombó le a 45 fokos rézsűre 4-5 méter repülés után. Inkább nem is gondolok bele, majd legközelebb megmászom. Dobok rá két éles próbát, mert a tapasztalat mondatja velem, ha nem is mászom meg - pedig éreztem sanszot - legalább sokkal letisztultabb lesz amikor legközelebb kijövök. Sokszor rossz visszamenni egy projekthez úgy hogy -Áhh csak az eleje hiányzik, azt nem néztem de úgyis könnyű... - persze. Hány megmászásból lett pont emiatt következő alkalom. Mindig meg kell nézni az elejét, mindig meg kell nézni a végét! - okoskodom.

CSÉ még levezetést tol, ez jelen esetben "rekord-kísérlet a NES-en" jelent. Játékszabályok, 10 perc alatt hányszor tudod megmászni a NES-tsorozatban, ha leestél az napra vége. Stopper belő, a hetes rekord hamar megvan,a végére már ordítunk mi is egy kicsit, 9:58 alatt 11 NES delight 7A megmászás. Hümmögök és csak. Nice.
 Manó a Lazac kunsztja előtt
kunsztban (Nándi fényképei)

Nincsenek megjegyzések: