2015. július 7., kedd

"Safety oasis"

Soma b-je
A biztonság szigete a reibungok hazája, na az nem Kis-Geri. Vagy mégis? Tegnap találkoztam a kivétellel, pontosabban azzal a kivételes  4-5 fogással az Eső-falon. Egy általam eddig sosem mászott utat akartam megpróbálni, melyről számos videót és képet láttam már a világhálón.
Manager Gerecse fél 4es indulással munka után, Tomcsival, Borbéllyal és Agócs USA Tamással. Míg Gáborék az Ekekél 7c-t mászták (Ekeke szupermegahiper-direkt variánsa) mi Tomcsival úgy döntöttünk egy eddig nem látogatott vad-ba tesszük be a közteseket.
Egyikünk sem árul zsákbamacskát és mindketten szintet szeretnénk lépni idén az eddigi mászásainkhoz képest, ezért szupermotiváltak voltunk megkeresni A nehéz utat. Az útról először Dede Laci videóban hallottam, nem is tudom hány Magyar mászóval szerettette meg ez a klip a White Stripest-t, de mindenesetre az út is jócskán felkeltette az érdeklődésemet (talán jobban is mint az Elephant album!) és nagy céllá vált megmászni egyszer. Idén éreztem először kellőképpen erősnek magat, hogy érdemes lehet elkezdeni foglalkozni az első igazán nehéz utammal/utunkkal:  

Mátrix - 8b (project day 1.)

Izgulok a csomó kötésekor, végre eljött az ideje a találkozásunknak, réges rég várt pillanat ez. Idén vagy három megmászást könyvelhet már el az út, köztük Soma és Bajusz Balázs schnellparty-s kevéspróbás megmászásait. Ez igazán ösztönzött minket is, bár a fokozat sejtette: ez nem az a "kolbászért padlásra felséta"...
Az első próbám felső biztosítással esett el és bár a teteje valahogy nem ment az utolsó akasztástól, nem panaszkodhatom, az összes lejjebbi mozdulat beakadt a hatalmas kánikula ellenére.
meleg van faterok!

Tomcsi vigasztalt ne aggódjak, azok a fenti reibungok úgy fognak tartani hidegben mint az atom, de ha nem is úgy ennél azért biztosan jobban. Tomi átmozgása jelentős motivációval töltött fel, neki a fenti rész elég stabilan ment és mindenképpen úgy akartam hazamenni hogy az első nap megvan minden mozdulat. Az alján nem tudom hogy a motiváció vagy az ordítások ereje tartott bent, de egészen mentek a mozdulatok, a lépések teszik számomra (kicsit még mindig) ördögien gondolkodóssá az utat. A Laci és Törpe videóját megnézve nekem jópár plusz lépést be kell iktatnom, nem elég erősek az ujjak ahhoz hogy sok helyütt a mellig fellépést bírjam. Ellenben relatíve egy kis könnyebbség, hogy viszont a dinamikus kunsztmozdulatok eléggé magasságfüggőek...ezekkel nem hiszem hogy gond lesz. :) Meglett végül minden mozdulat, bár azért még lesz mit a tejbe aprítani mire megakasztom egyben azt a standláncot. Idén, talán még nyáron, vagy ősszel. De mindenképpen.
Gábornak végül ma nem lett megmászás, de igazán jó volt látni, ahogy elkezdett küzdeni a sziklán. Agócs-hoz -akiből a délután folytán Tomi lett- annyit tudok hozzáfűzni remélem nem ez volt az utolsó gerink.
Ujjerős campus számláló IKEA-ban befigyelősbe.

1 megjegyzés:

Strommer Soma írta...

Jó utat találtál, klasszisokkal jobb a többi gerecsei útnál (a jóknál is). Hajrá a megmászáshoz!