2015. november 28., szombat

A másodperc tört része

alatt rengeteg minden történik. Lecsúszhatik a lábod, lecsúszhatik a kezed. Vagy tarthatod, megmászhatod.
Legutóbb szomorúan konstatáltuk, hogy a Szájmon által régebben felhurcolt matracainknak nyoma veszett. A bánya közelében garázdálkodó hajléktalanok kezét sejtem a dologban, minden esetre nem örülök neki. Azt azért nem mondanám hogy sokat kesergek miatta, bár sajnos a tömegközlekedéssel kiszikkadás most beminuszolódott kicsit (nem tudom magamnak bebizonyítani, hogy van bennem annyi motivésön mint a csanádiban volt a remete iránt..) - sebaj, örömmel veszem hátamra Bajusz két chras-pad-ét. Imádok a paddel caplatni, az se baj ha nagy az emelkedő, vagy nem kitaposott az ösvény, matraccal a hátamon mindig igazi boulderesnek érzem magam.
Kalahári fal

Kell sziklacsapkodó csősál, vagy kendő - akkor tényleg igazi boulderes vagy. Ha Urbanics Áronba vagy akkor ziagolyót kötözöl egy vékony ruhadarabba, vagy ziát töltesz a harisnyába és magad varod össze. De lehetsz Barnuskába és a pulcsival csapkodhatod a sziklát. Végtelen boulderes trükk van, 20 különböző fogkefe a fogáspucolásokhoz, csodamagnézia, lábtörlő matracbaépítve, smirglis bőrreszelő, ujjgyűrű, az éjszakai (night-session, Gábor beírtad a szótárba?!) csapatásokhoz, különböző biciklilámpák, amik több irányból világítják meg a falat, ha médiás arc vagy kamerát is viszel.
1°C lehet amikor kiérünk a homokkő bányába, az első igazi télinek mondható csapatás. Ez a csúcs, ha boulderes vagy ennél messzebb nem tudsz eljutni. Aki nulla fok környékén éjszaka mászik bőrkilyukadásig, valamilyen formában ez a fanatizmus csúcsa. Vagyis én ezt már annak gondolom.
 

Sok stratégiát kell módosítani, hogy meg tudjam mászni idén télen a Kalahári traverzet, számomra is idegölő hogy a Kacsaminátor kunsztja okozza a legnagyobb problémát, meg persze nagyon be kell ismerni hogy kundejül lépek, és itt a precizitás elengedhetetlen. Közel két órán keresztül ugyanazt a három mozdulatot csináltam felváltva egy kb 1 méter szélességű felületen. Ezhülye?! Okoz is gondot és fejtörést, bár Bajusznak kevésbé. A bemelegítés után 10 perccel megmászta a Kalahári traverz 8A-t, majd kb fél órával később a Gyíkvér sd- 7C+ -ra tett pontot. Wowdekameni. A kalahári kicsit kérdéses fokozata valamennyire eldőlt, Bazsi nyilatkozata: "Gyíkvér sd-vel egy napon, azonos kondíciókkal mászva, szerintem jóval összetettebb és több helyen el lehet rontani, ha az 7C+ akkor ez inkább 8A."
A Gyíkvér megmászásról készítettem, egy elég ratyi felvételt, inkább amolyan "Ferinek bizonyítéknak féle" élvezzétek!
EPICTV csomagolásban Silver Hill<3 from Izer Bálint on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: