2016. január 5., kedd

A régi Nagyok

akik még mindig nagyok, beszélgetnek.
 
 

4 megjegyzés:

Strommer Soma írta...

Ez szerintem nem feltetlenul van igy...a lenyeg az, hogy a Nalle fele Lappnoron kivul senki nem tolt tobb szezont egy evben egy boulderen. Hogy miert? Mert 2016ban megtehetik azok akik tudnak a 9A fokozatot, hogy Minden evben korbeutazzak a vilagot, igy inkabb masznak Minden kontinensen egy 8B+-t...a masik lehet az is hogy inflalodnak a boulderek, parasztba butaba lefele fokoznak, amit ernek. Illetve azt meg nem is hiszik nagyon el, hogy ha valaki megis csak odarak egy +-t a C melle. Ertem itt peldaul azt, h Jimmy Livin Large-a 8C sokkal jobban fel lett kapva, mint mondjuk Woods Process 8C+-a (Jo mondjuk abbol azota Tort fogas). Az masik, hogy pl Nalle is Csak szart a fokozatba amikor lecsurte a Gioiat, pedig azt mondta az a legnehezebb. Akkor miert nem lehet normalisan kijelenteni hogy 8C+ vegre?! 3 megmasztak mar.. Dai-t mar le se szarja senki(itt persze tekintsunk el a tenyleges hulyesegeitol), el se hiszik, hogy egy nem europai orszagban, Japanban lehetnek olyanok, hogy tobb mint oten tudnak 8C-t maszni.
Ilyenek, meg hogy Terranova 8C+ Csehorszagban, meszkovon? Azt se tudjak mi lehet az. Pedig annyi, Ondra azert csak nem kamuzik. A novekvo medias nyomas miatt hasonlo a helyzet mint a Boulder VIlag Kupakon: nem Nez Ki jol a boulder, nem etalon helyen van (Magic Wood vagy Bleau, esetleg Bishop) maris kevesebb hangsulyt kap. Ha latvanyos a Mozgás, akkor elmegy. Ha nem eleg orult, akkor kuka. Ezert fog meg evekig porosodni Moravsky kras, a Process es Minden, Ami nem eleg Jo a medianak.

Strommer Soma írta...

A masik pedig, hogy boulder elvonalban vannak 10-en is akik 8C-ket masznak, de egyikuk sem emelkedik ki a tobbiek kozul latvanyosan. Tehat ha valaki maszik valami nehezet akkor az 8C kell hogy legyen, mert miert lenne nehezebb, ha masok is tudnak 8C-t maszni, ugyanolyan erosek, es ok sem adnak +-t-gondolhatjak ezt. Ellentetben a sportmaszassal ahol Ondra es Sharma kiemelkedett a legjobbak kozul is, igy szuletett meg az igazi 9b+ fokozat.

Izer Bálint írta...

Ondra nem emelkedett ki a boulderesek közül? 3db 8C+ boulder van elvileg a neve mellett... amit én személy szerint validnak is tartok

Árpád Zsigmond írta...

Lehet (valószínű), h validak, de Nallén kívül tényleg nem projektelnek...pedig illene azért..ha főállású boulderes, mászó vagy..:)