2016. július 5., kedd

Ipach autósiskola

vagyis most én vezettem felfelé a bekötő úton. Kézifékes indulás gyakorlás, 3-asban száguldozások. Első trippem a Halfmezko-teammel, Ipach Marcival és Trudolf Úrakkal. A poénokat illetően teljesen mély vízbe kerültem, ezt már az elején érezni lehetett.

Egy hónappal ezelőtt a nagy esőzések idején mindenhol meztelencsigák mászkáltak, most viszont pillangók és kis rovarok lepik el az állott meleg levegőt, amiben szinte érezni lehet a Gerecse illatát, az agyagos föld és pollenes erdőillat keveredését, ami ha sokszor jársz ki egyértelműen olyan érzéssel fog eltölteni, mintha egy általad régóta ismert, sok szép emlékkel teletűzdelt helyre - hazamenni. 
Poénok és sztorizások közepette érünk fel, de mások ezek mint máskor, nekem. Rudi és Marci a már jól összeszokott páros, egymást kézen fogva húzzák be az egyre nehezebb fokozatok világába. Marci - Laura, Rudi -Sarlatán, én Metavad vadászatot tartottam. Mivel a próbákat nagy pihenések követték, egyáltalán nem gond hogy hárman voltunk. Azt érzem ezeknél az utaknál, már kell egy óra pihenő a két éles kísérlet között, hogy teljesen nullára pihenjem magam. A pihenés sem telik lustálkodással, aktívan napozok, vagy fekszem az árnyékban. Próbálok teljesen üres fejjel pihenni nem kreálni magamnak problémákat, csak élvezni a "levést". Az ember a legmegnyugtatóbb szitukban is kitalálja magának a gondokat, kreál magának akadályokat, hogy átléphesse azokat - akkor is talál magának feladatot, amikor csak pihenni kellene. S ezért sokszor az aktívnak hitt pihenés mégsem olyan pihentető. 
Újabb agyalások következnek arról, hogy jól csinálom-e a kunsztot, vagy sem. Szerintem ez hosszú távon az ember előnyére válik, hogy folyamatosan a finomításra törekszik. A második próbám a melegben nagyon fotyok, forr a levegő, és lefolyok a tetején. Elpukkant a jobb kezem és azon agyalok, hogy muszáj lenne rázni rá egyet, mivel a bal kezemmel akasztok - a jobb pedig atom zárva van - kapom a jobb karba a pukkanást. "A kétujjas lyukból még rázni kell egyet." Ez lesz a kulcs. 

Hanyagolom kicsit, inkább késő délután akarok éleset dobni - hátha pár fokkal hűvösebb lesz, így Marci és Rudi Sarlatán próbái után a Zeri-t szerelem be. Rudi abszolút hobbista-amatőr mászóba van, át se nézi a legvégét a kunsztrésznek, de már dobja az éles próbákat előről. Pihenő előtt vérzik el, kár a próbáért. Csak idő és kimenet kérdése de szerintem pár alkalmon belül akadni fog a stand. Marcinak előbb utóbb szintúgy. Vagy levet magáról a vasaló fogás - csak mert nem vízszintesen áll?! Oltási! 

Zeri az új Retek. 
Bajusz nyitása, Zedisdead eleje - Teri véggel. Az eleje nagyon szuper atletikus mozgásokat tartogat, majd a harmadik akasztás után kitravi a Teribe és azon felmászás. Nagy nyúlások miatt nem tudnám pontosan belőni a nehézséget, 7b+ azért biztos megvan, de talán 7c is. (Egy éven belül vagy 20 megmászást jósolok neki, de lehet sokkal több lesz. Először mindenki fikázódni fog, de mégis megmásszák majd. Respektálom Bajusz bátorságát, hogy merte mászni ezt az utat, áttörve a értelmetlenség korlátját.)
Később jött is a hűvös, s eljött a legjobb próbám ideje. A kétujjasból lerázás végtelen jó béta, meglett a puncibanyúlás, de valahogy annyira meglepődtem hogy ott vagyok - a Viktor reibung levetett magáról. Nagyon kár érte, amatőr hiba, kb egy órával később ezt sikerült még egyszer reprodukálnom - fáradtságból kifolyólag. Kis kedvetlenség és fogyó bőrrel jövök le, s félmotivációval készülök a Zeri kiszerelésre. Igazán  fel kell szívnom magam és kell még béta pontosítás is, de sikerül átverekednem magam negyedikre az alján, s sikerül felmenni a Terin is, ha nem is a legszebb módon. 
Jöhet a "speedteri" amin Marci rekordot megy, kalapemeléses mód: 37.7 sec. 
Hallgatás beleegyezés. Hazafelé megismertem Pepsis Bélát és társait, melyből a leendő szakzsargon finomodik. Gyűjtögetem is a szótárba még a szavakat... melyeket e kis társadalom megalkot. 
Zárásképpen megosztok egy képet az első női 9a mászóról, akihez képest valóban Lynn Hill maga a gyönyör - remélem nem fogtok rosszat álmodni.
Josune Bereziartu

Nincsenek megjegyzések: