2017. február 8., szerda

....hát végre megtudtam, hogy "neohippik" vagyunk :)

Az alábbi írás Bodrogi Róbert barátom kedvesétől származik. Azért osztom meg a gondolatait, mert érdemes arra hogy tágabb körben is elgondolkodtassa az embereket, ne csak a közvetlen hozzátartozóikat és barátaikat. Csilla és Robi fantasztikus emberek és az életforma, amit választottak szerintem tiszteletreméltó. Amire a címben Csilla reflektál, az egy napokban internetre került cikk, amihez a fotósorozat tavaly nyáron készült, amikor Vikivel mi is meglátogattuk Robiékat. Én mindig úgy gondoltam rá, hogy Robiékkal minden egyes találkozás egy életre szóló élmény, és valahol mélyen mindig is azt éreztem ha az ember ilyen barátokkal tudja körül venni magát, akkor valami "Igaz-igaz"-ban van lehetősége élni. I.B.
Először is köszönjük Bácsi Robi, nagyszerű fotóriporternek, hogy meglátta azt, amit meglátott bennünk és hogy egyáltalán méltónak talált minket arra, hogy elkészítse ezt a fotóriportot ezekkel a csodálatos képekkel...
...úgy érzem muszáj egy ici picit kiegészítenem a bevezető szöveget, - már ha ez egyáltalán érdekelni fog valakit, és egyáltalán valaki elolvassa..-
Azt nem tudom, hogy hippik vagyunk e, hiszen mindenki mást és mást ért ez alatt a szó alatt: a legtöbb ember számára inkább pejoratív, mondván, hogy a hippik csak céltalanul lézengő, nem dolgozó emberek...mások számára pozitív, mert értik, hogy van néhány ember akik máshogyan szeretnének élni, és máshogyan szeretnék a gyermekeiket felnevelni...egy tudatosabb, természet közelibb és - ahogy Robi írta- békésebb világot szeretnének teremteni...és hogy mit jelent a szabad élet? Ez is sokrétű...de, Semmiképpen sem céltalan lődörgést...a szabad élet az, amikor a lelkedet nem adod el és nem csinálsz rabot magadból.
Robi is és én is a saját tudásunkból kívánunk megélni, mert abban hiszünk, hogy hivatást kell választani, nem munkahelyet.. a hivatás azt jelenti, hogy hívást érzel valami felé, ami felé a lelked visz, és annak a Mesterévé válásával, azt a tudást szét tudod osztani az emberek között, vagy segíteni tudsz nekik..Robi 17 éve gyógyít, segít... több ezer embert kezelt ezekben az elmúlt években...a világ olyan szegleteiben fordult meg, ahol nem nincs orvosi ellátás, vagy kórház, ahol helyi lakosokat kezelte (ott természetesen szó nem volt pénzről!)...
...Az utcazenélés csak a felszíne annak, amit Ő igazán át szeretne adni...évek óta Hang és zeneterápiával, illetve hang meditációval foglalkozik, illetve gyógyít...a tengeri kajak túrákkal pedig visszatérünk a Természetbe...Én a jóga útját választottam, mert a lelkem arrafelé vitt...a megszerzett tudást és tapasztalatot osztom meg veletek...az anyagi világban valóban szükség van a pénzre, de nem szabad felcserélni a sorrendet.. nem azért tanítom a jógát, mert az esetleg sok pénzt hoz, hanem mert szeretem és ha Mesterévé válok, akkor majd lesz olyan vonzása, hogy az meghozza az anyagi gyümölcsét is.. (de ameddig az nem jön el, addig pedig vállalni kell az azzal járó következményeket...)

És hogy a szabadság legmélyebb foka mit is jelent??
Azt, amiről minden spirituális tanítás beszél.. akár tudjuk, akár nem, akár megértettük, akár nem, akár hisszük, vagy sem, az élet célja, hogy a lélek szabaddá váljék ebben az anyagi világban...ezt megvilágosodásnak nevezik, de szándékosan nem akarom ezt a szót használni, mert elcsépelt, lejáratott szó lett sajnos.. sokan csak nevetve legyintenek ennek a szónak a hallatán, mert a felfuvalkodott egót látják benne...én arról beszélek, amit ez a kifejezés takar.. arról az állapotról..akár tudatosan, akár nem, de mindannyian azon vagyunk, hogy ezt az állapotot elérjük. Szerencsések vagyunk, ha megfelelő lelki Tanító vezetésével tudatosan is dolgozunk ezen.. már az is nagy dolog, ha egyáltalán megértettük, hogy az élet erről szól.....hogy miért írok erről..mert szülővé váltunk, és ezekből a tanításokból nézve máshogy látjuk azt, hogy hogyan "kell" egy gyermeket felnevelni...Robival hisszük, hogy Zen azért választott minket, mert "tudta" , hogy tőlünk minden segítséget meg fog kapni ahhoz, hogy ezt a Szabadságot megközelíthesse (vagy elérhesse).
Persze nem vagyunk szentek.. nagyon nem!!! nem is próbálunk azzá válni, senki se értse félre...
Még egy dolgot had említsek meg...kihasználván, hogy ezek a sorok talán eljutnak egy két emberhez..csak hogy tudjanak az emberek róla, hogy a világban vannak még nagyon nagyon tiszta helyek, tiszta emberekkel, tiszta szándékkal..ilyen hely az, ahol Zen született: a hely neve El Refugio, azt jelenti "Menedékhely".. Ez a hely szó szerint menedéket ad sok sok embernek, mind akik fizikailag, mind pedig lelkileg akarnak gyógyulni... és helyet ad olyan családoknak, szülőknek, akik a világ zajától távol, csendben és nyugalomban szeretnék világra hozni a gyermeküket. Ez a hely Mexikóban van, 2600 méter magasan a hegyekben, mélyen bent az erdőben, San José de Pacificohoz közel...ezt a helyet egy házaspár vezeti, akik 30 éve szolgálják az embereket.. a hölgy, bábaként "dolgozik" több mint 30 éve.. ezek alatt az évek alatt megszámlálhatatlan gyermeket segített a világra természetes úton, komplikációk nélkül.....Ez a hely a nyugalom szigete, vagy úgy is mondhatnám az angyalok szigete, ahol Isten lelke lebeg...és ez a központ nem pénzzel működik, mégis virágzik...ők a hitükből "élnek(meg)"...A hölgy azt mondta, amikor megkérdeztem, hogy mennyivel tartozunk neki, hogy segített a szülésnél (és hogy 2,5 hónapig ott laktunk egy ici pici házikóban náluk az erdőben).. szóval ezt válaszolta: "you can not charge money for life" (az életért nem kérhetsz pénzt...)
Elnézést, kicsit elszaladtak a gondolataim...kicsit ki akartam egészíteni a bevezetőt, és ez lett belőle... ha bárki is elolvasta ezeket a sorokat, köszönöm..de legfőképpen Bácsi Robinak köszönöm, hogy lehetőséget adott nekünk..
Szeretettel, Csilla, Zen és Robi
A fényképeket Bácsi Róbert készítette

Nincsenek megjegyzések: