2017. november 20., hétfő

Mit ad Merkenstein 7 év után?

Tettem fel a kérdést magamnak, s az erdő elég gyorsan megadta a választ: Pofonokat. Nincs holidaygrading, nincsenek olcsó utak. Nem az a tipikus asszonymegőrző hely, a bemelegítő 6A-ban is 5mm-es mészkőrücsköket fogsz, némelyik 7C teljesen értelmezhetetlen számomra. És mi történt a Totem kétujjas fogásával? Miért kellett ragasztással lecopyzni az eredetit. Rongálás? 7év íííh...
Úgy indult a dolog, hogy előző este tartódott a Gyurca 60. szülinapi buli, ahol én is úgy éreztem meg szeretném szorongatni Gyuracel kezeit. A Krizsán lányoknak köszönhetően szép kis event jött össze, változatos társasággal, oldschool arcokkal. Lényeg a lényeg, hogy a hajnali 4 órakor történő ágyba esés valószínűleg nem segíti a mászónapot, plána ha reggel 6 órakor már telekocsiban kell lenni. Győrtől Fecó visz tovább, nagyjából végigalszom az utat - így 4 óra alvással és egy doboz flat white-tal sikerül a sziklák közelségében felmotiválódni. Fecó első külföldi boulderes napja, így szerettem volna, relatíve sok tömböt megnézni, megmutatni - sok útban mozogni vele - megszerettetni a kinti boulderezést. 7-8 fokos hőmérséklet, száraz sziklák, napsütés az erdőben. Ennél nem kell jobb. Tökéletes kondíciók.
6C traverz
4-5óra boulderezés teljesen elég volt ahhoz, hogy a szikla szétszedje a bőrünket. El is felejtettem már ezt a jó öreg merkensteini feelinget. Fecó megmászta első 6C boulderét sziklán, én egy 7A/+ körüli utat tudtam magamból kicsikarni, aminek van egy motiváltabb jobbról betraverze 7B+-ért. (Spuldisung rechts) Tudtommal a 8a.nu rendszerében Kámvás Bálint az egyetlen regisztrált megmászó az elmúlt 10 évben. Ihaj csuhaj!
Részsikerek, összerakások - jellemezték a napot. Valahogy innen mindig úgy kellett hazamennem, hogy "ahh ez a maxerő még mindig nem elég!" 
És valahogy a savanyú szájíz és fájó bőr plusz irha kombináció átcsap valami másba...a kérdésbe: mikor lesz kocsi legközelebb megint?

Nincsenek megjegyzések: