2018. január 5., péntek

Részsikerek part (sok)

Te vagy egy halszem!
Sok elmaradásom van az utóbbi időből, de csak pár említésre méltó dolog történt. Először is Lackóval adva az érzésnek (és a maradék szabadnapoknak) ellátogattunk az általam mindig piedesztálra emelt Geri-spotra. A karácsonyra hazalátogatott Barnuska is csatlakozott hozzánk, mindenki véres szájjal esett neki a Tripla élvezetnek. Első alkalommal a hármas megmászás a mínusz három fok okozta elfagyás miatt hiúsult meg, második alkalommal pedig a 6 fok ideálisnak tűnt, de a párától és előző napi kis havas esőtől sok, minden levizesedett. A modern kori tamponálások tömkelege sem oldotta meg a problémánkat, így komoly megmászások elmaradtak… de most is számos részlet finomodott. Lassító tenyeresek itt, rejtett lábfejes húzások ott… próbálom a nehézséget a technika ollójával lecsipkedni ahol csak lehet, hogy mászhatóvá váljon állóképességem számára a kb. 35 mozdulatos rettenet.
'Projekt Zupán' stírölése
fagyott lábujjak
fogás tamponálások
Karácsony programok; evés, ivás, éjféli mise – előtte persze szigorú fingerboardozás telehassal. Dániában megismert jó barátom Ádám és venezuelai barátnője Kathe a karácsonyi pofaviziteket egy Izer-látogatással kötötték egybe.   Mivel rekord melegeket mondtak kiszikkadtunk a Betekints-völgybe Veszprémben, de sajnos csak a napon volt igazán chillezős az idő… a sziklák a sötét oldalon az árnyékban pihentek a maguk három négy fokos hőmérsékletével.
cocoa power 6A
Tigris nndes 6B+?
Tom Cruise bouldersession

Általában mindig az az érzésem a mászás végeztével hogy megéri hidegben is kimenni, de túlélni a kezdeti bemelegítést és ujjletörést minden alkalommal nagy kínok árán sikerül csak. Újramásztam pár régi klasszikus Pistike bouldert és sikerült lenyomni a völgy jelenlegi talán legmaxerősebb, legujjtörősebb boulderét a Blackjack-et 7C+ -ért. Két ujjas lyukat meg kell zárni, egyujjas lyuk, az összes perem annyira kicsi, csak zártban esélyes a megtartásuk nekem. Strommer Somával nyitottuk pár éve a Black Mambát ami egy soft 7B+lehet, ez megy bele a Fekete János 7C végébe és ugrós kunsztjába. 3 hónap híján 10 éve másztam a Fekete Jánost – amit első 7C-mnek tekintek… repül az idő.  

Blackjack 7C+, Betekints völgy from Izer Bálint on Vimeo.

Nincsenek megjegyzések: