2010. április 26., hétfő

Egy nehéz nap és annak éjszakája

Ezt a hetet annyiféleképpen el lehetett volna tölteni, hogy bármelyiket is választva emlékezetes maradt volna. Ha csak az ivós dolgokat vesszük: a GTK Kari Napok ahol csapatunk a Hiperboaaa ismét elindult, valamint az építősök is a héten rendezték a Vásárhelyi Napokat (VN). Mászás szempontjából: csütörtökön rendeztük a Bercsényis mászóversenyt, ahol nem csak indulni készültünk de utat is építettünk, és ezzel egy időben volt !Dean Potter! előadása a Lehel téren.
Végül is a versenyt választottuk, ezzel kilőve a bulizós estéket az út építés miatt és !Dean Potter! beszámolóját (aki ott volt légyszi meséljen róla!).

A kör mostanában egyre tevékenyebb, így csütörtökön a VN-re rekesz mászatással és épületmászással készültünk. A koli igazgatója húzta a száját de végül sikerült meggyőzni, hogy senki sem fog meghalni. Rőgzítettük köteleket a tetőn és az erkélyen és délre már teljesen kész volt a rendszer. Persze magunkon teszteltük először, amit látva az igazgató vett egy sört, rágyújtott és inkább elfordult. Minden túl volt biztosítva szóval egy részeg delikvens sem halt meg a nap folyamán. Az elején nem ment annyira a srácoknak, viszont a nap végére már mindenki minimum18-20 rekeszt felrakott. A lányok nagyon ügyesek voltak, ők másztak először 22 és 24 rekeszt. A kedvenc részegem makkos cipőben állt neki mászni és 5 után már kiabált, hogy túl teljesítette. Nem csak ő lepődött meg amikor már a 16-at is majdnem felrakta. Miután lejött rendkívül király arcnak tartott engem amiért voltam olyan rendes és biztosítottam a kötéllel. Késői ebédnek kész lett a paprikás krumpli és egy lelkes srácnak, aki kicsit sem volt józan, sikerült 25 rekeszt felrakni és még dőltében éppen ráállni. Még kilógattunk egy kender kötelet az egyik erkélyről és felbiztosítottuk Dávidot és Domit.
Fél 6 körül összepakoltunk és visszavittük a cuccokat a Bercsényibe, majd gyorsan feltettem még pár fogást az utamba és kivettem pár zavarót. A héten minden nap másztam, így a korán kelés és az egész napi talpon állás leszívott rendesen, időm is csak annyi maradt a verseny előtt, hogy hazaugorjak a cuccomért és vegyek egy pogit megy 1,5 l-es energiaitalt.
A verseny. Lányok összesen heten voltak így nem voltak külön kategóriák, a fiúk pedig kezdő, haladó és "profi"(valahogy nevezni kellett) kategóriában 3-19-6 fővel indultunk. A lányoknak Zebra és Dávid épített 2-2 utat, a haladó fiúknak Dávid, Gábor és én egyet-egyet, valamint Domi csinálta a profi utakat, melyek száma. Sajnos elég szarul másztam de nem szegte kedvem, mivel a hangulat nagyon jó volt, az utak is jól sikerültek és jó volt látni a sok lelkes mászót.
A lányoknál egál lett Blanka és Helene(francia matekos csaj) között többszöri fiú-út újramászatás után és végül Blanka nyert gyorsaságival, a harmadik Pozsgai Anett lett. A kezdő fiúknál mindenki dobogós lett, míg a haladóknál jóval szorosabb volt. Dávid és Gábor útja után sokan csináltak két TOP-ot, így az enyém kellett hogy döntsön.

A mezőnyt nézve aggódtam, hogy túl könnyű lesz nekik vagy túl nehéz. Elég sokat foglalkoztam az utammal és próbáltam egyre nehezedőnek építeni úgy, hogy csak a győztes mássza ki. Szerencsére az út egyenletesen megszórta őket és csak ketten TOP-oltak. Az egyikőjük- Molnár Dániel- hamarabb elment, így ő automatikusan második lett. Matúz Peti nyert, Zebra pedig a harmadik lett. A "profi" fiúknál Domi mutatott be minden utat, bár a bemutatás sokszor elméleti síkon maradt, kemények lettek az utak, de ez elvárható volt. Az elsőben csak fogássá avanzsált facsavaros lépések vittek fel, a második egy plafon út volt ami nagyon karos volt az utolsó pedig egy nagyon hátas út.
Dani a facsavarosban
Senki sem TOP-olt, egyedül a remek formában lévő Gábor a plafonban, ahol egy 2ujjas gyűrűben egy kézzel behúzta magát és belerántotta a kötelet az utolsó köztesbe. Végül Gábor nyert, a második a szintén nagyon keményen mászó Dani lett és holtversenyben harmadik lett Dávid és Zsigmond Árpi. A díjak átadása után pezsgővel, borral és pálinkával ünnepeltünk majd testületig átmentünk a Szonátába sörözni reggel 6-ig. Ezután Gábor és én Gazdagrétre keveredtünk, ahol meghívtak minket reggelizni. Innen 8-kor elindultam haza, hogy elérjem 10:28-as vonatot Debrecenbe, ahol már várt a fodrász és otthon a vaddisznó pörkölt az esti kerti bulival együtt. Szerencsére maradt energiaitalom.

6 megjegyzés:

gábor írta...

háromig számolj, és három legyen az, míg számolásod tart.

Tamás írta...

Marha jó buli lehetett kár h kimaradtam belőle. "Fáj, a szivem..."

Izer Bálint írta...

te kérdezzétek már meg a francia csajszit nem szeretne e korrepetálni matekból???
:D:D

bár lehet itt a a Jóisten se segítene...

Amúgy a legjobb rész szerintem; Által megyek ha addig élek is, - már pedig addig élsz.

meg a mennyi egy töketlen fecske maximális repülési sebessége...
az attól függ hogy európai, vagy afrikai... :D:D

Bogyó Dávid írta...

Csoda hogy ráálltak ere az épületes (amúgy pöpec ötlet!!!) dologra a "közegek" - nehéz ilyemit idehaza intézni, gratula!

Izer Bálint írta...

néháyn megmászás az utóbbi időkből...

Tibi megmászta a Fekete Jánost, új bétával, statikusan. 7C

Csutorás Gergő pedig lebüntette tegnap a Csókakői Lebegést, ami nekem is projekt idénre...
Az említett helyen van egy projektem, amibe jövő héten teszek egy nittet. nah az lesz a Robin...
valszeg 7c/7c+ körüli út lesz, bár első utam ként is fontos hogy a számozás inkább elfelé menjen...

gábor írta...

irány csókakő :)