2010. április 9., péntek

szevenbíplász

Gergő telefon. Nincs kocsi. Szomorúság. Busz nézés, cél-> projekteket megmászni, so-so nincs buli este. Reggel korán kelés, irány a buszpályaudvar. Hirtelen telefon. Mégis van kocsi, irány Kő-árok.

Még nem megy annyira az Overhang-féle leírás, de majd gyakoroljuk. Gergő, Tibi és én a felállás. Mindenkinek megvan a maga projektje. Mindenki mást. Szépen beszerelünk mindent. Gergő az If-direktet, Tibi a Vágásit, én meg a Halászokat. Egy 7b+/7c, egy 7c+ és egy 8a. Először vagyok kint idén az árokban, majd most elválik a vér a szartól. Tibi első próbáin látszott, hogy tavaly amikor "taknyolta a taknyolnivalót" nem a technikai része hiányzott, hanem az erőnléti. Átnyomja a kunsztot. Én beszerelem a Halászokat, de érdekes, mintha nem ugyanaz az út lenne mint októberben. Akkor már többször átmásztam az utat egyben, és már csak a megmászásra várt, de valahogy beállt a rossz idő és nem mentünk ki többször. Elég sokat dobtam rá és nap végére se sikerült egyben összerakni a kunsztot. Nem értettem mi van?!
a Halászok...második mozdulatában
Nem lehetek ennyivel szarabb formában októberhez képest. Tibi nyomja-nyomja, de a kunsztnál mindig elcseszi. Mondunk neki pár új bétát a lépéseknek. A következő próbáját már siker koronázza! Örülök lent, durván másfél év mászás után nem rossz összerakni egy IX-/IX  utat.
Gergő is nyomja keményen, nagyon nagyon közel van hozzá de nem adja meg magát az út. A második slingből lóg le a kötél, mondja hogy próbáljam meg kinyomni, elege van. Pont egy éve projekteltem az utat, nagyából még emlékszem a mozdulatokra, nem könnyű. Figyelni kell.
Készülés a projektekre
Az áthajlós részén az elején sokat tökölök a lépésekkel, itt semmire sem emlékszem. A kunsztban még nézelődni is van erőm, egészen megfogott az If. A direkt is simán megy, és lassan ott vagyok a standban. Csak ennyi? Csak ennyi. A Halászok után kicsit visszahozta az önbizalmam. Belemegyünk a Mikrokozmoszba. A lyuktól már sima, addig pedig látok némi sanszot. Az első mozdulat nem kérdéses, a második mozdulatot látom egyenlőre lehetetlennek. Ha az sikerülne, lehet hogy ez lenne az idényre a nagy projekt.

Tibi az M. első mozdulatában. -békafej- :D

Megnézem még az új bouldert is: az Üvöltő szelek. Nagyon kicsik a fogások, szerintem sima út ha elég hideg van hozzá. 15°C felett szerintem mászhatatlan, vagy nagyon nehéz. Mindössze egy halovány talány.

 Gergő és a crux

1 megjegyzés:

gábor írta...

Ezt hívják év eleji formának. Hidd el, a téli termezés elég farokhervasztó hatással van.

Grat Tibinek...

az új tetkójához :)