2010. május 3., hétfő

Azér' gyík, hogy szenveGYÍK...

Lábatlan gyík (Anguis fragilis)

...mondta tesi tanárom régen. Nos volt sok gyík, hüllő meg szenvedés is Várgesztesen szombaton. Heten mentünk: Gyöngyös a sofőr, Ági, Zebra, Zebra húga és én kocsival, Józsi és haverja pedig vonattal. Igaz Józsiék feneke is ki lett nyalva rendesen, mert a Tatabánya-Várgesztes távon ők is el lettek furikázva.
Erdei sikló (Elphe longissima, Zamenis longissima)

Volt hogy eltévedtünk, de akkor mindig megjelent egy kígyó az úton és utána minden szuper volt. Zavaróan meleg volt, vagy legalábbis a hideg szezon kezdés után túl sokat kellett ziázni. Szarul szólt a lemez(mászás), tagadni kár. Kárpótolt az új hely, a szép táj, a csokis zabfalat újhagymával -!isteni!- és hogy minden utat mászhattam elől - értsd kellett- az oroszozás végett. Tényleg tetszett a nittek száma és távolsága a földtől/standtól. Kellemesen odafigyelősek voltak, nem kellett az akasztással sokat bajlódni. Zebra húga nagyon jól mászik, először volt mászócipő a lábán és egy VI+-ban is szépen elmozgott. Józsi és Zebra először estek előlben rendeset, nem nagyot de nem beleülés volt. Gyöngyös még geocachingelt is egyet a közelben, a gyíkok meg csak rohangásztak mindenfelé.
Zöld gyík (Lacerta viridis)

Vittünk éket meg friendet, hogy használva legyenek tettem belőlük 1 friendet meg 2 éket a Zinne-repedésbe, aztán kivettem őket :). Jó hely, szép nap volt. Élménymászás megvolt, legközelebb nehezet. Fokozottan érdemes még ott mászni.
Ide meg nem volt kedvem köztest rakni

Mászott utak: ???(V?), Zsebes(V/V+), Táblás(VI+), Simulós(VII-), Matematika(VII-), Zinne repedés (V/V+ CL), Cassin(VII/VII+), Tigris+Micimackó+Kanga+Füles(IV), Zsebibaba(V-), Psyché(VI+), Jégkrémbalett(VI+), Bruchner Szigfrid(V), Kalandra fel!(V), Dietmar Proske emlékút(VIII)

.....talán lesz ide kép....

1 megjegyzés:

Bogyó Dávid írta...

Psyché meg Jégkrémbalettt...jó kis utak :D jó akasztások :D