2010. december 27., hétfő

"Didergek"-time

Már régóta vártam ezt a mászást, most találkoztunk első ízben Beke Barnival. Tudtam, hogy felejthetetlen élmény lesz, de hogy mennyire az csak hétfőn derült ki...
Bárkivel nem mer kimenni az ember boulderezni, amikor felső határon is csak -2°C jósolnak, de Barni kemény bajor srác lévén, ezen hőmérsékleten érzi csak igazán otthonosan magát. :) Reggel a kocsi -5°C -ot mutatott, de Bakonyoszlopra érve tudatosult bennünk... hidegebb van. Útközben firtattuk a régi szálakat és kiderült mi már találkoztunk 2006-ban a Nomádban fehérváron. Valahogy mindig is tudtam, hogy valami felsőbb erő még utamba helyezi ezt a kék szemű gyereket.

10 körül hagytuk el a parkolót. Szerencsénkre a szél is fújt. Gyors léptekkel hamar felértünk a B11 szektorhoz, majd a gyaloglástól termelődött testhőt kihasználva nekiálltunk a csapatásnak. Egy törős eddig egyáltalán nem mászott részt néztünk ki, kimondottan adták a boulderek; bár a kőzet valóban nem a legszebb.
Pjúr, vagy por?- nem tök mindegy. (ezt a vicces videót a Barniból sugárzó erőnek köszönjétek:)
Először ezt:


Aztán ezt:
Pore - BHSK Films from Izer Bálint on Vimeo.


Egy projektet itt hagyva számtalan más útba belenéztünk. Néztem az Átvágást, de nem adta. (Igen ez egy 5C+ trav- no comment) Barni másodikra lecsapatta a Hangyás nevű 6A-t. Első kísérlet elég zavarosra sikerült, egy szép nagyon borított a szivacs mellé, ráadásul annyit beszéltünk aznap a bokatörésről... eléggé megijedtem. :) Nézegettük a Bodri nevű 7B-t, ami eléggé kecsegtető volt. Szerintem legközelebb lecsapatom. Időközben megjött Pistike is(, úgyhogy végre lehetett esni normálisakat is). A Lowridert nyomtuk, de nem jött össze. Pisti megmutatta a bétát, és boldogan konstatáltam hogy a Mikrokozmoszban lévő térdletekerés ehhez képest kisPista! A térde majdnem súrlota a földet! Újra megpróbáltam és azt hiszem ráéreztem valamire. A következő próbámat már siker koronázta. Barni a Sóhajok hídját nyomta, azt hiszem ő is tapasztalta, hogy nem egy délután alatt bezsebelhetőek a helyi utak, pláne nem ilyen hidegben.

 Niagara 6A+
Egyel odébb. A vízesés most száraz. Barni letolja a Niagara állóstartos verziót, az út lefokozódik 6A+ ra. Pisti pedig lenyomatja az ülőstartosat. 7B. Barninak is nagyon jó sansza van az SD-re azonban a beszálló elvágja az ujját, megpecsételve ezzel az első ismétlés sikerét.
 
 Lemegyünk a B6-os szektorba. Nekem annyira fáj a bőröm, hogy már nem mászok semmit, de ez a srác nem potyeszre jött ide némethonból, valami keményre fáj a foga. Az idő nagy szemcsékben folyik, indulnunk kell haza. Pistit otthagyuk a Tűz van Babámmal!- mi viszont tekertünk is haza, nehogy Barninak azt kelljen otthon mondani..: "Feuer gibt mein Baby"!!! :)

6 megjegyzés:

Fidi írta...

fasza lett a videó :D

Izer Bálint írta...

örülök hogy tetszik.. :) amúgy nekem is. Viszont nagyon adja az elejéna logó... nem tudom ki csinálta ;)
köszönjük szépen

Nándi írta...

óriási :D

gábor írta...

Kurva jó a videó :)

A low rider nagyon jól néz ki

barna írta...

jó lett a bejegyzés,a képek s videó sem elhanyagolható. Persze az sem,h Pityu -7 ben trikóban. Egyszóval kúrva jó helyen,egy kúrva jó mászás volt egy fasza ,,csapattal". Kezdek irigykedni,mert itt ilyen nincs:)
Ja és egy hidat rakhatnának az illetékesek,gondolván a téli mászókra is. Nem kéne akkor patakot ugrálni matraccal. :D

Izer Bálint írta...

nice!! ott a pont!!!! (végre:P)