2011. június 6., hétfő

3 nap= 3 mászóhely

 Zoli, Frodó, Drusza
Egy "elbaszott" péntek délelőtt után hiába ígértek hatalmas esőt és zivatarokat- buszra szálltam, majd elindultunk Gabóval Csókakő felé. Régóta nem voltam itt, pedig a nyáron is hűs északkeleti fal rejteget még kihívásokat. Gabó rendesen gyűri itt a kemény utakat, akár bemelegítésnek is. Számomra most nagyon arany az a mondás, hogy csak valami sérülés esetén látja az ember, mekkora kincs az egészség. Vagy fél órája melegítem az ujjamat az ujjgyűrűvel, mire megérintem a sziklát. Sikerül a Proletár 6c+ flash mászni, hosszú és kemény út, én boldog vagyok. Következik a Lebegés. Áron végigereszkedése és nittelése során nyilatkozta, hogy szerinte oylan nyolcas lehet (nem mozgott benne), és ezt a "támpontot" a kishitű fehérváriak kőkemény ítéletnek gondolhatták az úttal kapcsolatban, lévén az első megmászó -Csutorás Gergő- tartotta a fokozatot és a kallerba is így került be. Kritika ide-vagy oda, lássuk be hogy talán még 7b-nek is gyenge lenne az út, de odaveszem hogy meleg volt és talán én is rosszabb passzban voltam. (Zárójelesen megjegyzem, még sosem volt ilyen jó az állóképességem mint most, bár ez a peremerő rovására ment, bal kezemben fele olyan rossz, jobb kezemben negyede mint Márciusban) Gabóék pedig azért nem tudnak "már" igazán reálisan ítélkezni az úttal kapcsolatban, mivel százezerszer mászták, a mozdulatok automatizálódtak, lezongorázzák az utat.
Próbáltam a flasht dobni, de nem jártam sikerrel. Sőt nem hogy nem jártam sikerrel, gyakorlatilag vagy fél órát szaroztam, mire átjutottam a kunszton a következő akasztásig. Hmm. 7a? : )
A Krokodil dirket, és az új út, az Albán injekció következett, előbbi 7a+, utóbbi 7a/+ körül lesz. Tovább, van még mit mászni. Szfinx. 7a. Keményebb mint egy állított tojást összeroppantani. Végig nagyon kemény, bár azt hiszem, ennek reális a számozása. Madárdepresszió már fejlámpával. Kérdezem Gabót: - És ez? Egy szembenézés széles mosollyal: -Trükkös hetes.. : )
A szokásos fehérvári pida, majd nyugovóra térünk. Reggel Gabó elmegy alapfokú mászótanfolyam vizsgájára én a gerecse hegység felé veszem az irányt. Idén első ízben van szerencsém megtapasztalni a tatai csajokat.
Fölsétálok Tardosra, 4 éve voltam itt utoljára. Frodó (Duksa Kovács Józsi) már melegít, én is páfrányozok egyet. Betesszük toprope a kötelet a Sabotage-ba, a bányában a top-rope a divat, s mivel amúgy is Gerecse stricije vagyok - mint az a hétvégén elhangzott, hát a divatot követjük. Frodó átmozogja, majd én is belemegyek. A kunsztban egyszer belecsücsülök, majd kinyomom végig. Eléggé örülök ennek, hiszen 7c és elég hosszú ahhoz hogy rommá savasodjak. Gyönyörű útnak tartom. Az a kategória, amit lehet hogy legközelebb megmászok elsőre, de lehet hogy még többször ki kell jönni érte. Majd meglátjuk.
Átmegyünk kocsival Geribe, a gang már melegíti a falakat. A veszprémiek befoglalták az Illúzió falat, én is kiveszem a részem a munkából. Van agregátor, hűtő a söröknek, torta, ponyva, hatalmas vacsora, ajándék. Nem kívánhatna kellemesebb 40-es szülinapot az ember, Isten éltessen Balázs!
Az Edina által szervezett medencézést sajna elmossa az eső, pedig hoztam egy impozáns fecskét a lubickolás érdekében...

Kornél pippantja a Metavadat, Bence rongyolja a Laurát, Albert közel a Péterhez. Erős idény lesz szerintem az idei is, sőt talán keményebb mint a tavalyi. Hatalmas öröm számomra, hogy láthatom Áront, amint a Zed is dead-ot nyomja.
Az este ugyan nem mentünk le se Tardosra, se át Pisznicébe, mégis azért egész jól sikerült. Reggel kóma, nem is vagyok biztos benne, csak álmodtam vagy délután valóban megmásztam a Heffalumpot? A kopott bőr az egyetlen bizonyíték. Second go! Jiháá!
Hazafelé kocsimentés a nem várt program, így vasárnap már egyáltalán nem mászok, ellenben legalább tetőtől talpig saras leszek. Talán árokban vagyok, talán a csúcson. A hit a legfontosabb, mert fejben kell eldönteni mindent.
 
"Mert álmunkban olyan világban járunk, ami csak a miénk.Hadd ússzon a legmélyebb tengerben.Hadd szálljon fel a felhők fölé. Hadd akassza meg a bányarém standját."

Nincsenek megjegyzések: