2011. szeptember 12., hétfő

Az első hét

Az első hét egész tartalmasra sikeredett. Szokom a rendszert. Hétfő szobatársaim szoktatnak a sörre. Kedd én szoktatom őket a borra. Szerda. Elnézek a buziklubba Tomcsinak és Ádámnak asszisztálni. Nagyon ütősre sikerült a szikla helyén lévő új fal. Este Morrisons2, hihetetlen hogy Ákossal találkozunk. Csütörtök, a Bercsényi éveleji klubestje. Ha ilyen kemény szisztémában vezették volna, valószínűleg nem bukik el a Római császárság. Gábor elnök úr, a mindig vicces Julcsi kőkomoly arccal vezényel, mindenki komolyan veszi (s vagy a látszatát kelti) a rá bízott feladatok minő fontosságát. Csak Robi arcán látom néha a "mi a faszt keresünk mi itt" gondolatokat. :) Úgy döntünk legurítunk egy-két sört... végül azt hiszem 5 felé hagytuk el az Old s cool nevű szórakozóhelyet. Le se fekszem összepakolok és hazamegyek. Végre otthon. (Nem kell inni)
Szombaton felbuszozok Győrbe, Fecó két hónapos kislányához babalátogatóba, boulderfalépítősdibe, ivósbográcsozósbutába. Én nagyon élveztem ezt a kis rendezvényt, Fecó boulderfala bent lehet az ország legjobbjai közt is. Nem sok felület van 45 fok alatt...
És az a rengeteg Aix fogás... Zakariás Géza bá gondoskodott a paprikás krumpli elkészítéséről, azt hiszem nem csak egy remek Iron Man-t, most már egy remek szakácsot is megismerhettem benne. Nem is beszélve a James Blunt-ot megszégyenítő zenélésről.
Vasárnap reggel Gábor és Anett Tardosbányába mennek, én vissza a koliba polcot szerelni. Este gyúrás, majd szunya.

Reggel majd szétpattant a fejem úgy izgultam. Déli pályaudvar, majd 61-es villamos. Budapesti Sportegészségügyi intézet. Kovács Rita doktornő volt az utolsó mentsváram. Veszprémben akárhányszor szóba került a téma, a dokik mindig csak ennyit mondtak: váltson sportágat.
A hölgy referenciáiból csemegézek: Rendszeresen tartok előadásokat a csukló és a kéz szalagsérüléseiről, sportártalmairól, túlterheléseiről hazai és nemzetközi fórumokon. Önálló közleményeimben a szalagsérülésekről és a tornászok csuklójának túlterhelési ártalmairól írtam. A sportorvosi szakvizsga előkészítő tanfolyamon a kéz sérüléseiről és sportártalmairól tartok oktatást.

Alaposan megvizsgál, és egy jó félórás beszámolót tart az ujjban található szalagokról, inakról sérülések kezeléséről. A teljes gyűrű és ínszakadást szerencsére azonnal kizárja. Izületi tok repedés zúzódás történt, de ezekkel nem lehet mit kezdeni: "A legjobb gyógyír az idő." Egyujjasba nem tehetem többé. Mond pár bandázsötletet, majd elköszönök. Meghallgatom az első órákat; az informatika már most látom hogy nem lesz egy egyszerű standakasztás, de majd gyakrabban ziázok :)
Érdekes egybeesés, hogy miután többen megtudták hogy a Tavaszmező (VIII. kerület, Józsefváros) utcai 300 fős előadóban is gyakran lesz óránk, megnövekedett a kollégiumi boxklub edzéseire jelentkezőinek száma. Nem is értem miért.
Most olyan hiretelen zúdul rám minden. Futkároznék, másznék, tanulnék, csajoznék, buliznék... megnyíltak a határok, de akkor sem lépheted át mindig. Fájó szívvel mondok le néha esti kis összeröffenéseket, de tudom mi az amit bír a szervezetem, mi az amit még elvisel. Márai Sándor a Füves Könyvében így fogalmaz:

A betegségről általában, és arról hogy a szívünkkel is kell élni (részlet)
 
-"A betegséget azzal az alázattal kell fogadni, ahogyan a bűnös a megérdemelt és méltányos ítéletet fogadja. Mert mindig jellemünk, természetünk, indulataink és szenvedélyeink, gyöngeségeink és bűnös hajlamaink ütközéséből származik a betegség. S ha elüt a villamos az utcán, akkor is te vagy az oka: miért nem voltál még sokkal éberebb, megfontoltabb és elővigyázatosabb, mint az ellenséges világ!"

-"De egyszerre kell élni szívünkkel is, azzal a másik életütemmel, mely titkosabb, leplezettebb, nehezebben megismerhető, mint a világ áramlásának rendje. Akinek a szíve, készséges ütemmel, nyolcvanat ver; ne akarjon maratoni versenyfutók módjára élni. Állandóan hallani kell testünk és jellemünk titkos morzejeleit, e finom és erélyes üzeneteket, melyek megszabják életed igazi mértékét. Kinek érzékeit eltompította a becsvágy, a szenvedély, nem hallja többé e hangokat. Az ilyen ember teste, lelke és a világ üteme ellen él; emberhez nem méltó módon él, tehát embertelenül bűnhődik.

Nincsenek megjegyzések: