2011. szeptember 25., vasárnap

Az utolsó tangó Kotecniken

Már nyár vége felé tiszta volt a kép, hogy meg kell ejteni egy külföldi túrát szeptemberben, amíg még jó idő van. A tervek közt szerepelt Pakó és Hochschwab is de végül Kotecniket dobta a gép.
Az utazás része csütörtök este indult, de a hangulatfokozás már szerdán elkezdődött. Egy kis almás csirkére jöttünk össze Gáborral, Bálinttal és jóborátunkkal Irsai Olivérrel, majd később a tokaji kapcsolat is képviseltette magát. Naivan azt hittük kulturáltan megússzuk az estét...
Ekkor hirtelen a BHSK ingbe öltözve találta magát, hogy aztán véletlenül odatévedve még az utolsó pillanatban megakadályozza Tomcsiékat egy bizonyos vendéglátóipari egység elhagyásában és további szeszesital-fogyasztásra ösztökélje őket. Ezután továbbállva az olcsó sör és 600 ft-os koktélok világába elkerülhetetlenné vált a hatalmas berúgás. Túlélve a hajnali négyeshatosozást így várt ránk a hosszú másnap és az utazás Szlovénia felé.
Bulcsú, Dávid és én együtt mentünk Keszthelyre ahol bepakoltunk a Bán Tamás utazási iroda általunk jól ismert járművének csomagtartójába. Miután a legkisebb is megvolt, zúztunk a cél felé és 1 óra körül már a parkolóban feküdtünk egy hatalmas faszállítón.

Pénteken kényelmesen 9 előtt keltünk, megkajáltunk majd felmentünk az E szektorba, ahol a nap nagy részét töltöttük. Először a bal oldalon lévő könnyűeket másztuk, majd Tomcsi és Dávid a Zlata streha, a ?Srebrnra? streha (alias Nőgyógyász, mivel könyékig turkálsz a lyukakban) 7b-ket és egyéb keményeket csapattak. Bul hozott egy függőágyat amit minden szektorban kötelezően kifüggesztett, mondanom se kell mennyire kényelmes volt. Ezután a H-ba mentünk, ahol Tomcsiék 6c/6c+-al préselték ki magukból az utolsó csepp energiájukat. Találtunk egy boulderes beszállót azzal játszadoztunk sokat. Este előkerültek a húsok és a debreceni virslik, amiket a háziak erre kitalált grillezőjében csináltunk meg és Lasko sörökkel kísértünk le. Nagyon jókat sztorizgattunk és vizionáltunk egy nagy mászós disznóvágást, amit télen kellene megejteni. Erőnk és sörünk fogytán az 5 csillagos szalmapadláson tértünk nyugovóra.

Szombatra a J szektor volt a terv, így reggel átmentünk kocsival a lenti parkolóba és onnan mentünk fel. Most voltunk először ebben a szektorban de biztos nem utoljára. Itt végre láttam egy szép szlovén lányt, de kiderült hogy ő is magyar. A srácokkal a jobbról balra elvet követtük, bőven volt másznivaló. Tomcsi hatalmas mentállal lenyomott egy 7b OS-t, Grat! Sok jó mászás volt, most nem fogom felsorolni őket. A végére már csak mi négyen maradtunk a szektorban és két sör akikkel szóba is elegyedtünk. Lefelé hegyiösvényfutás közben a "mászómúzsánkkal" való kapcsolatainkat taglaltuk és jókat röhögtünk. Mint kiderült a mászómúzsa egy ribanc, de szeretjük ezt a ribit. A háznál este ismét sör volt terítéken, egy kis szlovén szülinapi bulihangulattal megfűszerezve. Késő estig szólt a tangóharmonika és a szlovén kurjongatás de amilyen fáradtak voltunk, így is könnyen elaludtunk.

Vasárnap korábban keltünk. Fél 4-es indulást terveztünk, hogy még időben visszaérjünk Pestre. Egész nap a C szektorban tolattuk. Bulnak megtetszett egy fogástalan 7b (Macka) azt próbálgatta. Dávidék sok keményet toltak aznap is, nem sokat pihentek. Találtunk egy 6a+-t (Skorpijon) ami rendesen megizzasztott minket. Egy boulderes kimászás egy kis plafonból, amit ki lehet kerülni és úgy talán 6a+, de szerintem mindig az egyenes út a jó út. Nap végére kiderült Dávid miért mászott csak az új cipőjében, a másik a J-ben maradt. Ő elment a J-hez megkeresni, így az alsó parkolóban találkoztunk aztán húztunk is haza. Keszthelyen mindenki benyomott egy jó sajtos-tejfölös lángost lezárandó a túrát, elbúcsúztunk Tomcsitól és mentünk a buszhoz. Az M7-esen persze valami karambol volt, ezért csak másfél óra csúszással értünk haza. Jobb később mint hullazsákban. Nagyon király hosszú hétvége volt, jól éreztük magunkat.
Végig jó idő volt, csak mikor jöttünk el már kezdett felhősödni és itthon is benne volt a levegőben, hogy ez volt az utolsó nyári mászásunk az idén.

2 megjegyzés:

gábor írta...

Nem megyünk 8-9-én is kotecnik-re :)

Izer Bálint írta...

ez már hiányzott robertinó :)