2011. december 4., vasárnap

Költözködés

 Bevezetés a reaktorfizikába :D
 A Tóth féle oljbogyós wasabis sajt.
Kedves naplóm! :)
Képzeld, Ádámmal folytatott folyamatos vitáink a mászás-genetika- és edzés kapcsolatában odáig fajult (facebookról nőtte ki magát), hogy egy kis időre felköltözök hozzá Csepelre. Én sem gondoltam volna, hogy Óbuda helyett valamikor Csepelen fogok lakni, de így legalább 24 órában tudunk foglalkozni a mászás mint pszichológiai tevékenység tanulmányozásával. A koleszben már nem volt maradásom.
Kezdetét vette a vizsgaidősuck, úgyhogy napok óta kettő és három között sikerül ágyba bújni. Nem mondom hogy nem olyan jó rácsos tartók statikáját számolni, vagy egyensúlyi esetleg lehűléses és vaskarbon diagramokkal foglalkozni, vagy csavarkötéseket rajzolni, mint taperászni egy jó Holdshivers-t. :) Azt is furcsának találom, hogy mindenki azt mondja az egyetem alatt van az ember legtöbb szabadideje. Ádám is és Tomcsi is arról számolt be hogy miután befejezték csak akkor kezdtek el közel annyi időt szentelni a sportnak, mint korábban szerettek volna. Szóval ha TDK-t nem is írunk róla, még vizsgálgatom ezt a témakört. :)
A Bercsényi szervezett egy kis mászóversenyt, őszintén szólva nem tudom mikor másztam versenyen ennyire gyönyörű és kemény utakat. Gábor igazán kitett magáért. Az utak nem buta-erős szorítósak voltak, hanem reibung, lyuk, oldalélek, támasztások, vagy "fejelések" kellettek néhol a maximális pont megszerzéséhez. Ez a verseny számomra maximálisan megmutatta, -minden elfogultság nélkül (bizonyítja ezt az 5. helyezésem is)- hogy hiába az aix, bleu, samsara meg a legmárkásabb fogáskészlet, ha Gábor a százéves fogásokból és a lehetőségekből ilyet tudott varázsolni... de nem esek túlzásokba, szóval tetszett. Maga a verseny és a buli utána. Valakit biztosan köszönhetek neki.

Jézus mennyi minden történt. Az elmúlt hetek annyira zsufik voltak, teljesen elmaradtam magamtól. Szóval elbúcsúztattuk Botlik Dezsőt. Dezső kollega a Vefk (Veszprém Egyetemi mászókör) csapatának szíve, lelke, motorja volt, mindemellett elnöke. Első ismétlője a a Fekete János 7C bouldernek, és számos bleu-i boudler és jurai megmászás van a neve mellett, melyek pontos ismerete a homályba vész, de egy a lényeg: Dezső diszidált. :-) Mielőtt kiköltözött volna csütörtökön Németországba, szerda este megtartottuk a búcsúbulit. Pécsi éjszaka kapcsán két dolog fogalmazódott meg bennem: -Miért nem Pécsre mentem továbbtanulni, és hogy lehet ennyi jó nő egy városban. Szóval getscho Oida! :)

Elmaradhatatlan budis képek

1 megjegyzés:

gábor írta...

választottunk a tanulós és a csajozós egyetemi évek között...