2011. december 22., csütörtök

Téli "Álom"

Nem csak a blogot küldtük téli álomra a kevesebb sziklázás végett...
Mostanában különösen sokszor álmodozom bizonyos dolgokról, pedig tudom hogy "ez az élet megrontója", de mégis. Gyakran összeülök Robival vagy Gáborral, s egy kínai, egy pezsgő, vagy csak egy sör társaságában ha csak 20 percre is, de megvitatjuk az élet dolgait. A teljes befordulás ellen adnak egy kis haladékot, ezek az eszmecserék. Rájöttem az évek során, hogy mennyire kikészít a sötét és a hideg napsütésmentes idő, a barátok nélkül maga a csőd lenne nekem ez az időszak.
Megjött Árpi a féléves németországi kiruccanásból, azt hiszem a Reszkessetek betörőkben hangzott el az a komoly beszólás miszerint "még az ingyen út sem fenékig tejfel"... Isten hozott barátom!
Csütörtök este ezt megünnepelendő be is ültünk budán egy bisztróba, amiből végül Gáborral egy korrekt iszogatás lett.
Párhuzamos terek
Annyira szörnyű magolós seggelős időszakon vagyok túl- és egy annyira szörnyű magolós seggelős időszak előtt állok, hogy 3 nap lazítást megengedtem magamnak. Sajnos nem sikerült két tárgy amiből januárban mennem kell javítani, úgyhogy a karácsony végig tanulással fog telni, s kimaradok az idei Misjából is. Ez van, ilyen az élet. :-(
Ezért hát most a nagy lazítás. Egész nap folyóiratokat olvasgatok, forgolódok az ágyban, ha úri kedvem úgy tartja nyújtok egyet. Majd éjszaka buli és kezdődik minden előröl...
A péntek este volt talán életem eddigi legszebb éjszakája, tisztára mint egy forgatókönyvben. Reggel 6 ra értem haza, de már nem mertem lefeküdni, a hónapok óta tervezett győri kiruccanásnak jött el az ideje. Első vonat, bukó a következőt elérjük Ádámmal, s mikor belépek a terembe Gábor lábai mosolyognak vissza rám a hálózsáka alól, szintén egy szép éjszaka folytatását piheni... :)
Én is hamar benyomom a szunyát, s mire felkelek már szépen gyülekezik a tömeg. Úgy 30-an jöttünk össze. Zakariás Úr ismét betölti a séf szerepét, ami hasamnak mindig megnyugvást és kellő elégtételt jelent. Ha ő fakanalat fog, abból nem sülhet ki rossz. Az alapanyagok sem akárkitől voltak, itt kell megemlíteni Vigh Zolit, aki a legfrissebb alapanyagokkal szponzorálja a vacsit... :)

Tanárúr és Zoli
Nem majd hülye leszek késse'
Mászunk is a srácokkal, de az est fénypontja a vetítéseken volt. Roger nyári élményekről, Gábor a mászókör előtti eseményekből, mi Ádámmal a nyári stoppolásról tartottunk előadást.

Ez után valahogy felgyorsultak az események. Az egyik percben még félálomban vagyok, a másikban, már kezünkben a győri okosságok. Róbiék kifesztítettek egy kb. 20 méter hosszú slacklinet, amit a kb. 5 méteres magassága miatt már bátran hívhatunk highline-nak is, mégha dean potter ki is röhögne érte :P

Bulcsú egyik esésével vetett véget a játéknak, a heveder a racsninál elszakadt, a srác dereka 30cm, re állt meg a föld felett, Roger fejét pedig súrolta valami a csapódó darabok közül. Azt hiszem, ez adta meg az őrült este alaphangulatát, a szokásos módon... tánc, zene, mulatság, Lapos tanszék.
Bár többek száját hagyta el megjegyzés a buli minőségét illetően, de azt hiszem ezen a téren az én szavam a sorsdöntő és ki kell mondjam, igen ez verte a veszprémi bulit is! A győriekkel vívott estek mindig örök emlékek lesznek, imádom ezt a vicces csapatot.
Reggel visszajöttünk Pestre, és belevetjük magunkat újra a könyvek sűrűjébe, de ez már csak egy ilyen játék.

Reggeli áhitat

2 megjegyzés:

bandee írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Barcza András írta...

Szia Bálint!
Merre lehet megtalálni ezt a falat Győrben?
Van egy ismerősöm, aki ott folytatja a doktorit, és szeretne továbbra is mászni.
Előre is köszönöm!