2012. február 26., vasárnap

4 th go

Felhők fölött mindig kék az ég...
Szóval hol is tartottunk, jah igen 4 kemény srác, Balatonfüredről, Szekszárdról, Veszprémből, Szolnokról...négy élet amit a mászás kovácsolt össze, s közösen építjük azt amit karriernek neveznek az okosok. Hogy mi miért csináljuk? Egyesek a strandon való izom felsőért, valaki a kemény tenyérért, van aki szereti, van aki a skálát szereti, van aki az utazást, és van aki csak falevélként úszik a klettern folyóban, ahová egykor a szél belefújta. Nem is kell magunkat osztályozni, a lényeg itt vagyunk. Ki ki a  maga útján.
 csipet-csapat
Csodálattal átitatott ötlet született Gábor szürkeállományában, ahol a Pí utolsó számjegye, 10ed fokú megoldó egyenletek és hasonló dolgok születnek. A hétvégi sziklázás! Tudtuk hogy a Suzkó készen áll, és Ádám személyében megtaláltuk a 4. embert is. Első ízben két napot akartunk bulival, végül egy lett buli nélkül.
vaúú vaúú
 Kérsz a sziklámból?
Gáborral sokáig Loptuk az Időt este, jó film érdemes megnézni. Szóval úgy döntöttem hazaugrok inkább aludni, s így nem lepődtem meg amikor Árpival csak ketten voltunk a reggel 7 órai megbeszélt időpontban a Kármán előtti parkolóban. A Mézes mázos kávé A La Zsigmond módra megszülte az ötletet:
Gábort felkeltjük, majd kis Pesti eltévedés után elindulunk a Bakony szíve felé. Veszprémben a VEFK leszponzorál minket egy V12 paddel, amit a sietségben a hátul ülő srácok az arcukba nyomnak. Hátulról hangzó Kafka kíséretében érkezünk meg Oszlopra. A begyaloglás most sem sokkal kellemesebb mint legutóbb, láptenger, 80-90 km/h széllökésekkel. Egész érdekes, de amint belépünk az árokba, mintha elvágták volna a szelet, és többé kevésbé szélmentesen zajlik a nap. Először a Dédapám szektorhoz dzsalunk, melegítésre ez a legalkalmasabb, imádom. Ott voltam a nyitásakor, a névadáskor, kicsit olyan mintha a dédapám a gyerekem lenne.. :)
 Frank 7A
 Tú pek
 Téli Berek- Ádám és a V12
 Limited edition
 Born to climb, born this way
anyuka kicsi fia
Gábor nyit egy új bouldert, mely az Igazából szerelem alapklasszikusból jól ismert „Magyal” nevet kapja. (Gáborral első ízben barátságunk alápócolását jelentette eme film, átnyálaztuk oda-vissza, ki-be, nah nem ragozom tovább...) Amint bemelegedünk lemegyünk a Blitzkrieg tömbhöz, itt mindenki megtalálja a magának valót. Gáborral a Nice day … for a funeral nevű 7A+ travit kezdjük koptatni. Hamar belemelegedünk, mindketten pár mai kísérlet után abszolváljuk, én már egyszer megmásztam, de kíváncsi voltam hogy megy most. Ádám és Árpi előbb a Frank 7A-t tolják. Gábor majdnem sitteli, végül marad a second go. Árpi bár először nagyon húzza a száját, végül sikerül rábeszélnem, hogy próbálja meg a Téli bereket, végül azt hiszem egészen összebarátkoztak a majd’ 35-40 kísérlet során.  
 Sexy and I know it
 Ádám és a Józsi Barát
Gábor letolja ennek is a direkt verzióját, 7A+. Lelépnek Ádámmal, Árpival ketten maradunk, már már a feladás szélén, én pedig tonnaszám rakom bele a hitet. Tudom hogy ha elhiszi, és összpontosít akkor beakadhat. Végül megvan az a Top, és vele együtt az első 7A boulder, avagy az átlépés a római ötös számjegyekből, a már ikszet is tartalmazóhoz.
Én a Hansi ohne bankerl végét pakolom össze, nah ez most nagyon motivál, muszáj  méglennie még tavasszal. Azt hiszem az első igazán kemény 7C boulderem lesz.
Felmegyünk Ádám és Gábor után a Lowriderhez, előveszem a kamerát, majd Gábor „végre” lenyomja a Lowridert, majd pár próbából a Józsi Barátot. Én itt az Autó egy szerpentint nyomtam, két ízben is meglehetett volna, de úgylátszik legközelebbre tartogatja magát… ez is, mint minden mostanában. :)
Addig csapatjuk amíg egész ránk nem sötétedik, Árpi még beadja Tóth koncentráció kulcsmozdulatát, majd összepakolunk. Füred érintésével jövünk haza, boldogan, fáradtan.

Ádám motivációja példaértékű lehete sokaknak! Ő úgy jön ki az árokba, hogy tudja hogy az utak többségére még nem érett még, mégis csapatja.

Elég nehéz összeszedni egy ilyen fantasztikus nap élményeit, de remélem a videó visszaadja valamennyire.
Ez a videó kielégíti a rock, loká, és komolyzene kedvelőket, mindazonáltal a második egész estés (negyed óra) film született meg. Ehhez már a szülőket is leültethetitek.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

Oszolyyyy

Névtelen írta...

Csókakő - Óvoda ? :)

Izer Bálint írta...

hejjejjjejjj, nem nem. kis segítség: jobb fenti sarkot elemezzétek. :)

Névtelen írta...

ördög-árok

Izer Bálint írta...

pipa

Névtelen írta...

haladhatnál azzal a bejegyzéssel :)

7végén gesztes!!!!

Barna írta...

németország leszophat a videó szűréseivel együtt. :(