2012. február 11., szombat

Napi Klickstop és ötletelgetés!

Az első nagy hír: Fény derült a nagy titokra Nándi miért nem mászik! A Lehel tér helyett inkább "Buzi klubbokat" -látogat, de ezúttal ne értsük félre Watson! ;-)
A második nagy hír Gábor tollából: Néha a nagyok is kicsiknek látszanak! (Oscar jelölés gyanú)

1. Nini egy újabb költözés. Először Ádám hagyta itt Csepelt, majd én. Budafoki út. Na. Olyan ez mint egy darts játszma, mely egy éven át zajlik, s ahol az egyes költözéseim jelölik a dobások helyét. De eszerint most pont a közepében vagyok. Kiszálltam, nem dobok többet.

2. Nem hiszek az ilyen "dugjuk vödör apró kavicsba az ujjunkat"- 8c titkokban, szerintem munka van, izzadságos munka bizony. Otthon töltöttem majdnem két hetet, s nem telt lustálkodással. A héten 5 napot másztam zsinórban, ebből voltak napok amit a VEFK mászóinál töltöttem el a Veszprémi Egyetemen, oda-vissza, vagy csak föl mászásokkal néha egy-egy edzésen 45-50 mászás is volt. (550! mozdulat)

De észrevettem valamit s irigykedem is. Nézem Iker Pou-t amint mássza azt az utat, amit Güllich elképzelni sem tudott volna. Güllichet amikor megkérdezték, hogy -Oké ezeknél az egyujjas nyitott lyukaknál nagyobb terhelés nem érheti az ujjat, de létezhet-e az Action Direkte-nél nehezebb út -azt felelte, igen, kell találni, egy még nehezebb mozdulatsorozatú utat, ami sokkal hosszabb ennél.


Nit de Bruixes- 9a+
Szóval Iker megnyitotta ezt az elképesztő rettenetet, gyönyörködve nézem a vastag ujjait. Mi lehet benne? És itt eszembe jutott amit otthon láttam. Ismerek pár srácot, akik sokat melóznak. Ismerek asztalos mászót is. Ezeknek az embereknek bitang erős ujjaik vannak, nem véletlen egész nap a csavarhúzót fába tekerni, nem egyszerű dolog. Mivel lehetne kiváltani ezt a fajta "erősítést"?
Ezen agyaltam sokat. Mert butaság lenne azt mondani, hogy egy fingerboard meg ad mindent amit meglehet. Ez fals. Olyan edzés kell, ami nem egy síkba esik az inakkal, szalagokkal. Ami nem függőleges. Nagy találmány ezen a téren Jason Kehl boardja, melynek az oldalán már látni csippentőt, továbbá Udo Neumann is ír róla a Lizenz Zum Klettern-ben.
Ezért rendeltem egy két méteres -általános iskolai tesiórákról jól ismert- mászókötelet. Nagy reményeket fűzök hozzá, remélem összebarátkozunk az oda-vissza mászások során. A lényeg a szorítás.

Vagy forradalmasítja a Kruspér utcai huligánok mászótudásának csiszolását, vagy csak túl sok időm volt agyalni és kidobtam a pénzt valami baromságra. De bízzunk benne hogy az előbbi. :)

Nincsenek megjegyzések: