2012. március 6., kedd

Nosztalgia az Ujjerőben...

Egy hír a fonnyadt lecsó előtt..:
 Szóval!
Mi jut eszembe az első ujjerőversenyünkről. Bubb Feri ostromol a döntőben, én a fekete NDK-s Adidas susogósomban, komoly idők voltak. Gábor is, én is külön-külön már mindketten jutottunk be döntőbe, de együtt még sosem. Ez most sincs így.
Gáborral úgy döntöttünk visszatérünk. Apa azt mondta támogatja a versenyzésemet, mert mint mondja sziklázástól mindig elszállok magamtól, a versenyen való koppanás pedig helyre tud rakni, ekkor jön el az igazság pillanata ahogy ő mondja...szóval kell ez is.

Reggeli regisztráció, szokásos tömeg, lappangó stressz. Csak Simon Bence jön úgy ide, hogy ma nem volt jobb dolga... :-) A negyvennehány indulót 4 csoportba sorsolják be, én fél 2-kor kezdek, szegény Gábort még egyel későbbibe rakják. Az elmúlt évek tapasztalata szerint, viszonylag könnyű a kunsztok többsége, vagyis elsőre kell megmászni őket ez a minimum és kell egy vagy két kemény a döntőhöz. 12 kunszt másfél óra. Ez az arány. Szerintem jó, nem kell kapkodni. Eléggé figyelek erre az elsőre mászásra, de egyszer mégis lepattan a sarkam. Bukta. 35 perc elteltével megyek ki az udvarra 8 boulder, 7 elsőre, egy másodikra, ezenkívül 2 zóna elsőre. Még majdnem egy órám van, kicsit napozok az udvaron, dumálok a fiúkkal. Bizakodom lévén sok az idő, pihenek és majd megnyomom. De semmi. Visszamegyek és egy órán át csapom az utakat, némelyiknek kicsit para nekem a beszállása, (nehezen férek hozzá) némelyikhez csak simán gyenge vagyok. Aztán egyszer csak letelik az idő. Gábornak adok pár -etikai határokon belülre eső- tanácsot, ha egyáltalán létezik ilyen egy flash versenyen. Szóval mire legközelebb bemegyek bámészkodni, Gábor már 9 utat magáévá tett, és még zónái is vannak.Tyűűűha
Érdemes megfigyelni az osztott ujjak, és nyelv kombinációt, (titkos együttható)
Továbbá a háttérben Gábor pucsítása látható amint gyönyörködöm benne...
Aztán kiakasztják az eredményeket. Izer 12. - Mélyrepülés. Csak az vigasztal hogy Bence sem jutott be... :) Gábor negyedik helyen lesz döntős, (eddigi legjobb BHSK teljesítmény versenyen.) A döntőről nem mesélek, majd a videó visszadobja, de mindenesetre azok az utak már túl boulderesek voltak szerintem Gábornak, meg persze már rottyon van az ember mire ide eljut. Végül a 8. helyen zár (ez már nem oly fényes) de így is elég csillogó. 8. hely egy magyar bajnokságban szerintem nem olyan rossz eredmény (sőt). A versenyt Tomika nyeri meg, nem sokkal Patkány előtt, de most a dörzsölt gyereknek sikerült felülkerekednie a lampos mosolyú mesterén.. :) (lampos= huncut-zsivány)
A verseny után még sikerül Tomit felordítani pár boulderen, kenyeret és cirkuszt. Tomi ért ehhez, úgyhogy egyszer még lehet hogy szívesen fogják sminkelni a kamerások, de ez már más tészta...

sorry de nem lesz videó..

4 megjegyzés:

Barna írta...

Egy részt béna vagy :),másrészt Gábornak meg grat. Remélem a videót elérhető helyre teszitek. Ja,figyelj má,téged sem enged feltölteni a vimeo ra vagy mi? Nem vettél tárhelyet ugye? Ja és még egy,olvastátok az Arco t(reklám :) ?

Izer Bálint írta...

köszi a reklámot, szerintem platina bejegyzéses lett, aki keres talál.. :)

amúgy ha nem felejtem el a másikat is feltöltöm még ma vimeóra oki barnika..?

Névtelen írta...

7vége gesztes?
Ismételhetnéd a Manolo-t :)
van bétám :)

de úgysem mondom el :)


KGY

Izer Bálint írta...

a KGY jó becenév, csak az ismeri aki tudja a múltad.. :P a hétvégét bukom szerintem, de jövő héten bármi lehet...