2012. április 5., csütörtök

Witness the weakness

Kicsit sajnálom, hogy Gábor postját lejjebb kell most küldeni, hatalmas dolgok lapulnak ott a sorok között. De eljött az Április, és bár korántsem volt vicc az eleje, úgy érzem eljött az ideje kijárni Kő-kapura és el kell kezdenem ismételgetni a régi "pesti-arcok" nagy útjait. Utoljára három éve voltam itt, és akkor megfogadtam hogy majd ha fent élek akkor járok ide inkább, nekem bejött a hely szelleme, csak messze volt. Árpi kint volt nemrég, de mondta hogy fúj a szél, csövesek padeken alszanak - ennek a végére kellett járnom, úgyhogy csütörtökön 6:30 kor keltem és irány a hőn áhított Kőkapu. Nem tudtam mire számítsak, büdösre, tömegre, zsírbányára? Csak abban voltam totál biztos hogy kell motiováció majd hozzá, (pláne hogy padünk még nincs) és majd a porban csutakolva kell egymás púzóját nyalogatnunk, amihez -bár Árpié- most nincs annyira sok kedvem. Kedden este másztam először a 10 napos pihi után a buziban, és a Lacival való beszélgetés utána meghozta a motivésönt, akkor megfogadtam hogy kimegyek és ha addig élek is...

Motivációt az Ali hulk videóból merítettem, reggeli kolbász mellé egy kis Fekete Mágia, ahogy lapozgatom a kallert. Meg persze megnézem a régi videónkat a projektről (mára módosult a videóhoz képest...) mely elindul a Hommage to Nándi (IX+) -os úton, de a milyenknek vége még a kiszállás előtt közvetlen tartogat apró meglepetéseket. Miután eljutottunk a csak kezes boulderek start fogásához, már a zsebünkben érezhetjük az utat, ez után már csak egy 4 mozdulatos 6A boulder van hátra, -persze a plafonból bár kijöttünk, jöhet a 45 fokos áthajlás- aminek az utolsó fogása végre felvisz az elégtétel csúcsára, megélhetjük személyes szenvedésünk és fájdalmunkat minden bugyrát.= Witness the weakness

Reggel bepattanunk a Szuzkóba, és gyorsba már a fal alatt találjuk magunkat. Gyorsan leköszönünk a csöves arcnak, horkolás és rádió kíséri ordításainkat. Bemelegítünk a csak kezesekkel, majd jöhet mr. 260 kalória. (Snickers) Ikarusz-t próbálgatom, majd kitalálunk egy újat Second Try 6C. Másodikra nyomjuk le mindketten a Vicsorgós 7A-t. Fel a cipőt, ideje meglesni a projektet.

Megnézzük a pihenőtől (bár pihenőnek hívjuk, egy ziázásra jó) a szikla annyira rücskös szabályosan gyalázza a bőrt. Hihetetlen motivált leszek, nem értem mért panaszkodik mindenki hogy zsíros vagy csúnya, nekem a csöves szaga ellenére is gyönyör, meg hát szorítani kell gyerekek. Elkezdük a kunsztot nézegetni, először a betartások is nehezek voltak. 4 nehéz mozdulat, majd még egy nagy dínó és egy betartás. 2 órán keresztül rakosgattuk össze, majd tartottam egy negyed órás, 20 perces pihenőt. Beszélgetés, mindenről Árpival jól lehet tolni ezt az élvezkedést.

Amikor próbáltuk szinte minden kísérletnél hatalmas ordítások szállnak a kőfülkében, egyszerűen meggyalázzák a kezünket ezek a rücskös fogások. Putáá.

Ülőstart, beszállok. Fog összeszorítás csapás és megvan a lyuksi. Jövök ki de mégis tart a kéz, megvan a pihi-ig, bár itt még gondolni sem merek a megmászásra. Egy ziázás és csapom a nagy nyúlást, simán megvan és tart!!! De a következő mozdulatnál a bal kezem vészesen pukkan és nyit ki a jobb is. Hallom ahogy Árpi biztat, egy életem egy halálom, elküldöm a keresztbenyúlást...Tart!

Innentől már gyakorlatilag élménymászás, 27 plafonmozdulat után rommá pukkana ordítok a Toppon! Végre sikerült. Árpi valószínűleg következő alkalommal meg fogja mászni, erős a srác benne van.
Nem igazán van értelme egy ilyen helyen FA-k ról beszélni, honnan ne tudjuk, hogy 20 éve mit nem másztak meg...? De mégis érdemes elneveznünk, mert a 97-es kallert leszámítva semmi infó, és abban sincs annyira nagyon sok út. De mégis milyen nehéz lehet ez a Witness the weakness?

2009-ben már megvolt az ujjerőm hozzá, akkor meglett külön minden mozdulat, de ez nem mérvadó, abban az évben másztam ausztriában harmadikra 7c utat, akkor lett meg az első 8a, bár akkoriban elképzelhetetlen lett volna az egyben átmászása a teljes plafonnak. Gábort és esetleg Simon Bencét is megpróbálnám rávenni, hogy nézzék meg ;) no mindenesetre én akkor azt mondom 7B+ legyen az vala.

Kellemes Húsvéti ünnepeket!!!

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Gratulálok Te strici :)

Izer Bálint írta...

;)