2012. május 14., hétfő

Munka után édes a pihenés

Ha hétvége, akkor Tardos, így volt ez most is. Egész nagy társaság jött most össze: Geri, Gábor, Ákos és jómagam Pestről, Domi, Julcsi, Zoli, Roger és Kriszta Győrből érkeztek. Ideális idő volt, reggel kellemes meleg, de délután már fújdogált  a hűsítő szellő. Mindenki mászta a saját kedvenceit, tervezgettük a nyári túrákat. 
Engem leginkább most az Aranykor 9- érdekelt. Tavaly már egyszer végigmásztam, toprope. Nagyon tetszik a mozgása, kifejezetten boulderes út. Első próbára szépen kiprojektletem, egész könnyedén ment, próbáltam rögzíteni a kulcs mozdulatokat, hogy az éles próbánál ne legyek bajban. Majd rövid pihi és jöhetett is az attempt. Gördülékenyen haladtam, a kunszt is ment lazán, utána volt egy kis bizonytalnság az oldalhúzóra nyúlásnál, de az akaraterőm átsegített a nehézségeken és boldogan akaszthattam a standot. Harmadik próba(tavalyit is számolva), nem is rossz, mostanában isteni formában érzem magam, ez meg is látszódik az eredményeken. 
Közben Gábor az utolsó útján dolgozott a bányában: Bangladesh, avagy a nagy éhezés 8+. Ismerve Gábor erejét és a belefektetett munkáját én erősen kétségbe vonom ezt a nehézségi fokot. Elmondása alapján a kulcsrész jóval nehezebb bármely más a bányában található út kunsztjánál. Kíváncsian várom már, hogy én is próbáljam. De nekem előtte még más terveim vannak. A soronkövetkező út a Budai kesergő 9-/9 lesz, de nem prognosztizálok túl gyors megmászást. Az út végig erőkitartásos, ami nekem fekszik, viszont van benne két elcseszett mozdulat, amiket fáradtan még nem tudtam rendesen, egyben megcsinálni. Na sebaj dolgozok az ügyön, meg talán  egy szűkebb cipőre is szükségem lenne, de az új FiveTen már bármikor megérkezhet, várom már, mint a messiást. De hogy ne csak projektelés legyen  és eddzek egy kicsit a nyári túrára is, nyomtam még pár kör Zergevadászt és Csigavadászt. Itthon számolgattam, hogy szombaton legalább 11szer felmásztam a nagyfalon és egyik út se volt 7+/8- nál könyebb. A legjobb az egészben, hogy ettől még nem fáradtam teljesen ki, ezért itthon még lebüntettem jó pár kör hátizsákos húzódzkodást.

Jó mászást, csak keményen!

Nincsenek megjegyzések: