2012. június 21., csütörtök

Éjszakai Békkálla!

 Való Világ- és a villa lakók; Árpi és Márk

(Semiramis függőkertje;-> Márk rózsakertje)
"gyapszlivater, fatersportni, pakli" -dzsáfár
Merítettünk Márk tengernyi motivációjából egy csöppöt, és elmentünk két éjszakát végigboulderezni Békkállára. Sosem halottam senkiről, aki ilyesmit csapott volna itthon, az általános nézet, hogy nyáron boulderezni nem lehet.
Árpi találta ki az ötletet, mi lenne hogy két teljes éjszakát átbouldereznénk békkállán, napközben pedig a balcsistrandon nyomulnánk pihenősbe. Gábor a klubzárós vacsit választotta így az első éjszakán romantikus kettesben voltunk. Már a kijutás is cinkes volt, Árpi majdnem lekéste a csatlakozást, de végül is este 8-ra, már mindketten a Szentbékkállai buszmegállóban pihentünk. Pihenéssel kezdtük míg le nem ment a nap, a szikla néhol szó szerint forró volt még, a naplemente után is. A pihenőben a Rozmár 7A alatt ülve megfordult bennünk lehet hogy hülyeséget csináltunk azzal, hogy eljöttünk. A szúnyogok majdnem megettek, rájöttünk aludni nem igen lehet. Lefőztük a kávénkat, és szépen lassan nekiálltunk melegítőnek. Percről percre jött meg a kedv és az erő! A Rozmár egy alattomos boulder, rengeteg lábfej akasztással, sarkazással, nagy nyúlásokkal fűszerezve.

 
 Árpi és a lampion
 Rozmár 7A- a balratartó kimászáskunszt előtti betartás
Bemelegítőnek nagyon jó volt, de a meleg nem könnyítette meg dolgunkat, ezt valóban jobb 10 fok környékén mászni, vagy hidegebb -ben. Egy csapat részeg foglalta le az ingó kő területét, úgyhogy egyelőre nem akartunk arrafelé mozogni. Amint elmentek a Ladiknál telepedtünk le, és másztunk amit csak értünk. Árpi flash mászta az Underground travit 6C, majd az Acid 7A állóstartjára dobja az attemptokat. Én eközben nyitok két 6A bouldert, az első az Underground travival szemben van, és A fekete gyöngy titka nevet kapja. A második pedig oldalt a ladikhoz menet, és a Szerencsés utat Gabó! Gabó januártól két éves ázsia tripre indul, Thaifölddel kezdve, Kína, Tibet, mindegy majd hallunk még róla.
 Cet
 A fekete gyöngy titkai 6A beszálló
 Szerencsés utat Gabó! 6A első mozdulata
 Dicsák miná csek!
 majd kimászás
 höű?
 Acid állóstart
 fentről a kunsztmozdulat
 kopf-sache
 gyahh
 Árpi és a legendás Sakk-hasizom
 Ez 6A?
 Leánykérés beszálló
 Bal lábbal féltérden- leánykérés movement
 Itt nézzük meg a télen mennyit gyúrtál tricóra, mert az átfordításhoz nem kevés kell...
Pupogosz púpjában
Mindkét út nagyon szép, az elsőnek a beszállójában van az esszencia, a másodiknak pedig a kimászása erőlteti kicsit meg az embert. Amíg Árpi ugrálta az Acidot, én kitaláltam mellette egy kemény kunsztot. -> A Summer never ends nevet kapta Nándiék videója után. Az Acid fenti balos peremétől jobbra megtisztítottam egy egyenetlenséget, ezt elneveztük fogásnak. Lekeféltük róla a moharéteget és hamarosan kiderült hogy tartható de nagyon keményen szorítani kell jobbal. Az ülőstarttal mindenképpen atom nehéz lesz...

 gyahh 2.0
 süteményestál Pestről
 Egy tagbaszakadt stoppos, avagy tanár a Műegyetemen?!
Zánkai alpin?đĐ&@$ߤ÷Ä×
Megnéztük Bence Beton nevű boulderét. Árpi sok bétát kipróbálva hagyta egy napot pihenni a dolgot, én nagyjából átnyúlva flasheltem.
Reggel a buszmegben alszunk pár órát majd a Zánkai strandon szunyókálunk és fürdünk. Gábor délután folyamán érkezik meg, stoppal jött Pestről. Anna isteni Muffínjai után, összepakolunk és visszaindulunk. 8-kor ismét a faluban. Beverünk egy jégkrémet, vizet töltünk. A szúnyogok és két ribi miatt megzavarodnak a srácok, jobbára csak én tudok aludni. Nyűgösen éjfélkor kelés, kávé főzés. Szinte pulcsit kell venni, úgy lehűlt a levegő. Gábor szinte minden tegnapi utamat flash mássza, majd a Beton-t is flash, és a Leánykérést is. Árpi is lenyomja ezeket, majd új tömbök után nézünk. Elég jól lenyírták a füvet és olyan tömbök bukkantak elő, amikről eddig nem is tudtunk. Az éjszaka további részében csak ezeken másztunk, meg is született, jó pár 7A körüli és egy két 7B körüli boulder/kunszt is. Reggel a fiúk stoppolósba, én hazaalvósba nyomom. Elkezdődött a nyári szünet, nem is tudom örüljek-e vagy sem.
 -Tünde szemed mit lát?
-Vörös az ég alja, bouldereket ontottak az éjjel!

1 megjegyzés:

Gabo írta...

Kedves Bálint!

Megtisztelve érzem magam! :)

Köszönöm!

Gabó