2012. június 18., hétfő

Tébolyultba

Tébolyultba, bolondba szaladt be a Kaiserbrunni folyóparti kempingbe Ágh Andris és Gabó. Már régóta várjuk őket, félholtan bolondba jönnek meg a nagyfali halálsorról. De ez a bejegyzés nem az ő mászásukról fog szólni, azt megadja majd a Mászoka. :-)
Rotpunkt szponzorálja a csapatot


7 fővel indultunk el Székesfehérvárról péntek este. Hála Gabó téli hálózsákjának eloszlottak bennem a bivakolástól való félelmek. A körülbelül 10 fokban is tökéletesen melegem volt a folyóparton a szabad ég alatt. (bolti ár fele, viszem is)
Reggel koránkelősbe mindenki, a srácok nagyfal célokkal, én "kötelezős" tervekkel felvértezve. A Gasthaus-ban még mindig tart a vendégszeretet, nem szeretem a "meleg-ülőke váltásokat", ezért vagyok gyakori potyavendég itt. Gabikácskát no meg engem kitesznek Adlitzon, a többiek Höllentalban csapatják.

Nagyon nehezen melegedünk be, alig tart a kezem. Érzem hogy az elmúlt hónapokban megszerzett (vagy visszaszerzett) boulderes erő, teljesen más jellegű, a kunsztok könnyed átmászásával kecsegtet, no de hogy a zsebeken pukkanjak?!
"én azt hiszem szanatóriumba vagyok"
Keményebb vagyok mint az országút!
Aztán az első mászás már jobb egy fokkal. Ora et praeserva 7b-nek megyek neki, egy külföldi tag miután imponáló megjegyzéseket tesz mellizmomra és alkatomra (lásd.:ki vagyok baszva!) kicseréli a slingeket a mijeinkre. Átnézem alulról egyszer mit kell csinálni, aztán felszaladok az amúgy sem hosszúnak mondható (4. akasztás stand) úton. Örülök, ezt az utat 2009-ben próbáltam, amikor még Dr. Marci kolegával jártam ki párszor, most pedig elsőre, KAFA! Aztán beszerelem a Streetfighter-t, szép út 7c ért. Kulacs mond pár jól használható bétát az elejére, fentre pedig kitalálom, mi nekem a legtutibb. A következő próba a megmászás is egyben, thrid go, sajna ebben is volt már egy dobásom 3 évvel ezelőtt. A próbák között hatalmasakat pihenünk, lévén 30 fok fölött van a hőmérséklet. Gabika az Existenzialminimum 7a, avagy némelyek által 7a+ nak tartott utat küldi. Egész jó próbák, de a megmászáshoz hiányzik még valami, majd Gabika rájön hogy mi. Én már hullába vagyok, de azért fölvergődök rajta köztesről köztesre, A0-val. A meleg teljesen meggyilkol. Aztán nap végén gondolkodom, hogy basszus az nem lehet, hogy ez ne menjen, ha ordítva is de felmászok rajta egyben. Nagyon jó ez az út. Az elején van a maxerő, aztán durrnsz durransz, de aztán mindig jön egy nagy zseb, amin az ember meg kell hogy tanuljon pihenni. Hasba légzés, relax. Megint egy kis veretés majd megint egy jó pihenő, végén runout. Sikerül végigtolni, szemezek a második hosszal, 9 minuszért dobják, boulderes, vizes most de legközelebb a programok között lesz. Még két 8a-t is megnéztem ezen a napon, és volt egy kilences megmászás is, szóval egész büszkébe veszem le a beülőt. (de sosem megelégedve)
Van aki hitetlenkedik....
...és van aki élvezi a sztorit
Gelber October
Élet íze
Gyalog indulunk vissza Gabikával, stoppolunk, a tizedik kocsi visz el minket Kaiserbrunnba. Már az első éjszaka megették a rókák az anya által csomagolt szenyáimat, így hunyászkodva, kéregetve, bögöly módra telik a "vacsora". Majd megjönnek Gabóék, és hihetetlen sztorikon ámulunk bámulunk.
patakba békébe
Gabóék fel nem oldott pözsitabija
A híres nyolcas...
Gabika a határán mozog, csak nem hozott útlevelet...
Hau den Lukas, 8+ os attempt
Háttérben Bubb úr, előtérben Áron és Simonigger Bence
Reggel sajnos senki sem akar sietni, már 11 mire a falakhoz érünk. Én átmozgok egy 7a-t, egy 7a+. Más nem is történik aznap, Gabi sem nyomja ki a projektjét. Vagy 15 magyar van kint, Áron flasheli a tegnapi kilencesemet, a mellette útból páholyból nézem végig a könnyed mászást. A nagy melegnek köszönhető-e a punnyadás, vagy csak a többiek motiválatlansága rombolta le a milyenket is, nem tudom. Hazaveretünk. Készülök a másnapra... mert back to work, a la Békkálla!!!

3 megjegyzés:

Fidi írta...

Rossz a link a mászókára :D

Fidi írta...

a képekre a kommentek nagyon adják :)

Izer Bálint írta...

:P