2012. szeptember 20., csütörtök

...esni mint egy krumplis zsák!

Patkány megtartja az Ujjerős edzést, majd jó 23:00 után szállunk be a kocsijába Árpival. Hegymászós magazinok és padek sokaságával csapatjuk Remete-barlang felé. Az idő, az égiek, most minden kegyes hozzánk, mert csak akkor kezd el esni az eső, amikor pont odaértünk a barlanghoz, így a kocsi tetején lévő 3 felspaniferezett ped totál száraz! Árpival egyre jobban tökéletesedünk mi is a helyhez. Olyannak érzem magunkat lassan, mint valami éjszakai lepke, vagy nem is inkább mint egy kaméleon, aki a színét váltja a környezethez. A hely megköveteli a totális alkalmazkodást, minden téren. Így esett hogy beszereztünk mi is egy AAA akumulátortöltőt, tölthető elemekkel a fejlámpába. Bicepsz gyarapodást vélek felfedezni otthon a tükörben. Ha jobban belegondolok nem is csoda, minden kijövetelünknél csak plafonban lógicsálunk 3-4 órát.
Gyors melegítés. Árpi a Remete Style-t akarja, én Nándi vadonatúj még ropogós 7B+ boulderét, a Börjentőt. Patkány pedig a Börjentő ülőstartos féle verzióját tolja, full futurisztikba. Le kell veretnie a Sámson kunsztját, utána még 6 gigakemény mozdulat a Börjentő beszállásáig.

Árpi a bemelegítés után a második korrekt tryra megmássza a Remete Stylet! Ha januárban amikor még 6C bouldere sem volt, valaki megkérdezi Árpit mászik-e kemény -11 mozdulatos plafon- 7C bouldert őszre, azt hiszem maga sem hitte volna el a választ. Van ám ordítás, Jafar, meg gratuláció és jár is persze minden mennyiségben.
Én a Börjentő-t kezdem hátulról előre összerakosgatni. Feltehetőleg találtam (igazából Patkány), egy könnyebb lépés bétát a beszállóhoz mint ahogy Nándi csinálta, de nekem így is mocsok nehéznek tűnik. Kb. 20 beszálló próbából, 4-szer tudtam megcsinálni az első mozdulatot! Őrületesen kemény, ahogy alig bírod tartani magad a plafonban, és bele kell találnod a lyukba, miközben jobb kézzel egy hulladék halálreibungot próbálsz terhelni. Utána még két mozdulat van, mindegyik szemkiesős, szutyok lépéssel. Nehéz volt megtalálni a jó lépésbétát, de inkább azt érzem csak az izmokat kellett hozzászoktatni ehhez a mozdulatot. "Az izmok emlékeznek és a mozdulatok könnyebbek lesznek." Patkánynak sikerül átvezetni a projektet, Árpi is csapolja a Börjentőt. Én egy maximaltry-jal fejezem be aznapra, 130%-ot hozok ki, de ez most nem elég hogy megcsináljam a harmadik mozdulatot!  Legközelebb..mint mindig. :-) Valamikor hajnali 4 után fejezzük be a mászást, zuhogó esőben sétálunk vissza a kocsihoz. Az érzés hatalmas.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Örülök,hogy nem elsőre másztok mindent,mert így többet tudok olvasni róla!!

Bár többet másznék :(

Bendi