2012. szeptember 3., hétfő

Kotyogva-motyogva...


Árpival elfoglaltuk vasárnap az albit, és épp kávét főztünk amikor eszem bejutott a Kávéfőző. Csak annyit tudtam róla hogy fb. 8A, kurva hosszú tele maxerős mozdulatokkal Remete-barlangban, no meg annyit hogy meg kellene mászni. Egyből hívtuk Patkányt és Nándit. Bár nem volt egyszerű a kijutás, azért nagy nehezen, csak megtaláltuk a Vénusz utcát. Amikor először megláttuk a hatalmas áthajlást, egy dolog fogalmazódott meg bennünk; MIÉRT MOST VAGYUNK ITT ELŐSZÖR???
 NES delight 7A - Nagy Ferdinánd
 barlang bejárata
 NES delight - Árpi
 
 A NES Delight nevű (Never Ending Story) 7A, volt Árpival az általunk egyetlen megmászott út. Nagyon nehezen ment, aztán Patkány elmondta a kikristályosodott bétát, ez után Árpinak és nekem is már csak egy-két próba kellett. Nándi, a Schmidt család, a Komjáti család, szóval egy rakat pad és sok elszánt mászó tette tiszteletét nemsokára.

Az utakról egyelőre nem is írok. Talán annyi hogy a Sámson 8A+ mellé még alig hanem, fel fognak verni Patkányék, nem egy hasonló fokozatot, vagy nehezebbet. Patkány és Tomika hátukon viszik, húzzák a magyar boulder sportot!

Árpival Kerek egy órát töltöttünk a Kávéfőző nevű 8A boulder mozdulatainak összerakásával, de rájöttünk, hogy egyedül baszakodni felesleges. Patkány bétája után szintén nagyon jól ment, a srácok oltári időt és agyalást töltöttek el a másfél méter magas koromsötét barlangban a fejlámpák fénye mellett. Respekt! Folytatás lesz!

Nincsenek megjegyzések: