2013. november 20., szerda

Gabó és a Mama főztje

Gabó hazatért
Gabó barátom váratlanul minden bejelentés nélkül szállt le Magyarországon, nem sikerült a transzparensekkel köszöntést megejteni mint az korábban terveztem. 10 hónap ázsiában, ez van a fiú háta mögött. Laosz, Vietnám, Thaiföld, India, Nepál és még sorolhatnám a szebbnél szebb helyeket és kalandokat, melyeket nekünk is volt alkalmunk olvasni a blogján. Arra számítottam hogy egy mantrákat morzsoló ember fog visszatérni, akivel nem tudok már beszélgetni a mászásról, vagy a szép szlengről melyet Buddha barátommal átvettünk és elterjesztettünk a fővárosiak körében. Ez a furcsa hangsúly, mely igen távol áll a Magyar nyelvtantól biza a fehérvári lakótelepen született, s honosodott meg a kazincbarcikai haverom ajkán, majd az én nyelvemen is. Nem hagyhattam hát ki az ősapa, Gabó barátom Welcome buliját, amit az általam fiatalon oly sokszor látogatott Csókakőn tartott. Buddha, Borbély Gabi, a battai Lengyel Csabi és még csupa megment figura. Az esti vetítésről pár képet ajánlok.
Terülj, terülj asztalkám!
 ünnepi viselet
 Már 3 éve, hogy Buddha először rám írt, hogy tartsunk regionális blogtalálkozót. Gyaa!
 Gábor 1, Gábor 2
 Gábor 3
 Milyen kutya vagy?
 Romhányi és Csutorás elvtárs 4kg tartóversenyen...
Az okos-telefon felismeri Zengő Márkot???! WTF? Reinkarnálódáséknál?

-------------

Más vizeken, avagy a "Mama főztje"

A szombat éjszaka egy régi osztálytársakkal tartott szülinapozásról kellett hogy szóljon, rég néztem meg a veszprémi éjszakát magamat is rég láttam így utoljára. Bizony észre kell vennem hogy a testem felett elsétált a kamaszkor ideje, már nincsenek meg azok a hormonok amik anno, amikor egy hajnalig tartó buli után is beszálltam Pistike Ausztriába tartó kocsijába, és a formámat hoztam gond nélkül. A vasárnap hajnal csak arról szólt hogy tudom felfogni hogy elért a „Kater bekommen” érzés.
 az előttünk álló út eleje
 őszi frizura
 pihenő gerinc a 750m/h emelkedés után
 1500on a Raxseilbahn-i hütte, itt már ezer szint van a lábunkban
 Innen indultunk.
 I love google Translate!
Urbán Benedek- sokak által csak Medvekutyaként ismert- barátom szed fel a házunknál a kocsival. A cél? Rax és Schneeberg túrázás, végre elkezdeni beleszagolni a mászás azon területeibe melyeket mohóságom miatt eddig nem kerestem. A fater és tesója alkotja a szuperhármast melyben a harmónia nem bomlik meg a hétvégén, lelkileg biztosan többet adott ez a trip mint bármelyik boulder túrám. A hegyeket tényleg megvilágosítják valamennyire az embert. Vagyis ha valakinek problémája van én kajak ezt ajánlanám először, nem egy pszichológust. 5 fokban mész felfelé egy szál pólóban a bakancsodban az ösvényt követve, vagy a tájat bámulva. Csak a fenyőfák susogása hallatszik ha fújja őket a szél, vagy a hó ropogása amikor olyan terepre érsz. Itt mindenen van idő gondolkodni… és a saját dolgaidat rendbe rakni, -Ha akarod!
Tettünk meg egy óra alatt 750méter szintkülönbséget, a hétvégén a két kirándulás alatt vagy egy félmaratont legyalogoltam, és végre nem illegálisan használhattam a Kaiserbrunni motel illemhelységeit. : -) Hazámnak érzem az Alpok hegyeit, már nem sokáig váratom őket…

 Néhol kisebb havak.
 Schneeberg kétezres csúcsa
 távolból
 Előttünk álló út.
 ösvényéknél
Lent a völgyben az apró Kaiserbrunn-i szállás.
Kilátás kis hazánk irányába.

Nincsenek megjegyzések: