2013. november 23., szombat

In memoriam

"Miért nem tanulunk sohasem a balesetekből? Hogy mindig akkor érezzük csak igazán, hogy nem törődtünk Veled eleget, amikor már nem lehetsz Velünk. 2002. november 23.-án tragikus hirtelenséggel életének 22. életévében elhunyt Nagy Krisztián. Napjaink hegymászásának egyik kiemelkedő tehetsége. Sosem volt Ő reflektorfényben, többen az olyan eldugott helyeken találkozhattak Vele leginkább,

ami csak kevesen ismernek." (2002 mászós magazin.) 
 
Nagy Krisztián:
Sok történetet nem tudnék mesélni róla, de akik hallottak róla legendaként emlékeznek rá, és tisztelik azért amit elért. 2002.11.13-ban hunyt el.
Szeretnék bemutatni pár régebbi cikket melyekben ő is szerepet kapott:
"...ilyen a Pilisszántói-kőfülke melynek legnehezebb útját az Üzenet Patricknek IX-et Nagy Krisztián volt az  elsõ alsós megmászója."
"Kõkapu mely talán Budapest és az ország egyik legérdekesebb mászóhelyén (vagyis ennek plafonján) többen kapaszkodtak idén. Jelentõsebb ismétlések tudtunkkal nem történtek. Sokan megmászták a Rubophen-t és ismétlõdött egy régi út a „Majomkaraván” (IX- Bubb). Új boulderek is készültek Fodor Gábortól és Nagy Krisztiántól, nehézségük sok töprengésre és fõleg drasztikus fogyókúrára ad okot."
"Bajóti mászóhelyet az elmúlt években (1996) az esztergomi mászók építették ki. Az utak VII és VIII- körüli erősségűek. A barlang hihetetlen áthajlásain számos út (VIII+/ IX) található. Ezeket Kosztin Arnold (Esztergom), Áron, Viktor és Krisztián nittelték.
Csesznek: Egyedül Nagy Krisztián mászott 4-5 nívós utat a környéken, amiket tudtommal azóta sem ismételtek meg." (köztük nem egy solomászás volt!) 

Zavaró számomra, hogy minden magyar mászós sportoló RIP-pelgeti Dan Osmant, (aki szintén tényleg kemény figura volt) Krisztiánra azonban csak kevesen emlékeznek.A legvégén nem az fog számítani, hogy mennyi pénzed volt, hanem hogy hány emberről mondhatod el, hogy szeretett! (Zsigmond Előd) 

A cikket Zsigmond Előd és Izer Bálint írták.

Nincsenek megjegyzések: