2015. február 21., szombat

Leg-arany-osabb Ezüst


Vigyél el a misztikumba,

távolba, messzeségbe

mint regényünkben
azok a keleti hősök,
kiket szél visz a légbe;
Most így füstöl rakéta az égbe'.
Bazsi
Valentin nap. Poén szókombináció melyről mindenkinek megvan a maga véleménye. Én azt szeretem benne, hogy ez az ízlés nem csak hogy emberenként változik, hanem az emberben is egy két évente teljesen új arculatot ölt, s tapasztalom ezt sok év óta, lásd magamon is. Párszor eldobáljuk azokat a szavakat, hogy „jajj minek ezt az értelmetlen hülyeséget”, „jajj annyira mondvacsinált..”, jajj így jajj úgy. Lányoknál a legmegosztóbb ez a dolog, aki egy szál virágot se kap egész évben, persze nagyon várja ezt a napot, ahol a lovag majd meglepi valamivel. Egy másik oldal azt hangoztatja, hogy nem egy napon kell ezt kimutatni, így úgy baromság az egész. Férfiaknál is nagy a szórás. Ha van barátnőd szereted, ha nincs faszságnak tartod. Vagyis a hímoldal nagy része így vélekedik. Ez az a dolog, ami szerintem kapcsolatról-kapcsolatra, évről évre változik, a média hype-olására (agyonreklámoz) teljesen kifordul magából. Mosolygok amikor figyelem a villamoson a lányokat, ahogy szúró szemekkel vizslatják egy éppen felszállt kolleginájukat, aki egy szál vörös rózsával topog a magas sarkú cipellőjében. Ha ezekről az elkapott tekintetekről tudnék csinálni egy fotósorozatot lehet hogy én lennék az év természet(esség)fotósa. Mindegy.
Él-boy, Soma
Szedermotor 7C  - Kocsis
 Nem lett túl nagy fenék kerítve a dolognak – tán jobb is- minden esetre szerveztünk egy kiscsoportos foglalkozást Ezüst-hegyre. Végül legalább 15 mászó tette tiszteletét a kis kőfejtőbe, ahová a tavaszt remélő napsugarak csalogattak ki. Felhőmentes égbolt és verőfényes szikrázás.
Mindenkit felkészítettünk a chill hangulatra, slackline, szalonnasütés, tábortűzfeeling, napozás.
Aztán a pihenősre vett nap egy hihetetlen munkával indult meg. Mivel hogy Bajusz Úr keményen hitt a nagy kő elmozdításában, odavonzódtak az emberek. Pozitív energia! Karba font kézzel osztottam az észt, hogy ezt innen sosem emeljük ki, egyszer csak azon kaptam magam, hogy én is feszülök a nagy kő súlya alatt. 5-6 izmos kéz és vagy fél óra motivált emelgetésnek hála, még ha centiről centire is, egyre közelebb kerültünk az eltüntetés pillanatához. Láss csodát: a Szedermotor újra a régi. Borna, Borna, Borna!!!
 
 
 
 
Ha már itt voltunk Tomika meg is mászta bemelegítésnek a Szedret, melyen megmaradtak azért a régi fogások, s számomra is sokkalta világosabbá vált a béta. (továbbfogás jobbhüvelyk lefelé néz, második segéd!) Aztán Tamáska lecsűrte még a barlang szája felett induló Hieroglifák 7C/+-t, mely balra travizik ki a jobbos lukba. Nem kívánok részletekbe bonyolódni, talán a képek mesélnek.
Gyíkarchoz most sem kerültem közelebb, tény ami tény… pocsékul adta. De Somának azért egyel jobban: Kacsaminátor (7B), Gyíkarc (7B+), Állócsillag (7C). uhhh
Jobb képeket Kocsis Ricsitől loptam. 
megnem-sült burgonya
Marci variáns az él-boy felől
Marci slackline -Ezüst hegy

Nincsenek megjegyzések: