2015. március 29., vasárnap

Riska teje

 Gyorsasági bejegyzés nem fog készülni Zillertal-ról, ezért kicsit várni kell rá. De megéri azért a pár sorért, és azokért a képekért. De addig íme egy kis NEWS:
 
 
Tibi ír rám, hogy ne másszunk-e valamit. Mindenképp! Remete is jó lesz, de utoljára még kimennék Ezüst-hegyre hisz van ott egy befejezetlen bizniszem, amit semmiképpen nem szeretnék az őszre áttolni, a meleg pedig sajnos nagyon gyorsan jön. Teljesen széthullva jutok el a Nyugatiig, a tavaszi első meleg engem most vert le a lábamról. Mindig van egyszer egy ilyen tavasszal, olyan ez mint a bárányhimlő... túl kell rajta esni. A kocsiban Norci, Király Bandi, Tibi és én. Cél Ezüst-hegy, megmutatom a skacoknak a kunsztokat és bouldereket, de hogy őszinte legyek a melegben és napsütésben nekem se nagyon jutna eszembe mozogni a Kalahári falon, így napolódik is a téma. Azért mégis csak talál mindenki projektet a Babyface, Az eleven hús fogantatása, vagy a Szedermotor képében. Utóbbit kiemelném, mármint Király Bandi teljesítményét, mely durvábban sokkolt engem - mint ez a tavaszi napmeleg. Bandi kb. 10 perc alatt mássza meg a Szedermotort - 7C - napsütésben, a balos oldalhúzó kulcsfogást peremre megfogva. Megszületett a "Király" béta.
 
 
 
Nekem ezzel közöm sincs, így marad az originale verzió, de várnom kell kicsit míg lemegy a nap és megjön a hűvös. Valamiért végtelen technika nekem ez a boulder, és ami az áthajló falaknál kevésbé jön elő itt teljesen megmutatkozik: nagyon gyengének érzem ehhez a core izmokat.
Norcinak egy picit fesztávosabb
 
 
 
Ma el is marad a megmászás, maradt a csiszolgatás. Csiszolgatom a bouldert, a technikámat. Nagy oldschool hazai út ez, benchmark 7C. Annyira de annyira közelinek érzem, kénytelen kelletlen ki kell mennem még a következő hetek valamely estéjén. Mivel kevés sansz van, hogy erre partnert találni az éjszakába Üröm-re, kezdek megbarátkoznia  tömegközlekedés gondolatával.
végtelen sok tejet megiszol... kivéve Tamáska :P
Inspirálódási VB helyezettjei. 
Az este a BANFF filmfesztiválon ér, ahol az év mászóteljesítményének díjazásai is kiosztásra kerülnek. A legjobban talán annak örülök, hogy Patkány boulderben az Importáru direkt 8A+ al a második helyen végzett. Attól mert sokan nem ismerik, csak mert nem nyomja a médiás önreklámozást, (mint a mi bohóckodásaink) azért arról egyáltalán nem szabad elfeledkezni Ő mit tesz le évről évre az asztalra. Teljes mellszélességgel tapossa ki a hazai boulderezés ösvényét, Remete, Tolna, Pákozd, Eménkes, Öreg-lyuk - csak hogy pár helyet említsek, ahol nem léteztek azelőtt boulderek mielőtt Ő el nem szikkadt oda. A másik számomra érdekes dolog a sportmászásban volt. A dobogóhoz itt sorrendben egy 8c/+ FA, 8c+ külföldi, 8c hazai teljesítmények szerepeltek.
Respektálandó az a motiváció, mely egy szikláttalan országban ilyen sportolói réteget épít, más szemmel is nézek én, erre a maroknyi kis csapatra.
BANFF FB oldaláról

Nincsenek megjegyzések: