2015. augusztus 12., szerda

... voltam én is gyerek!


Azok az élmények, amelyeket megtapasztalunk, önmagukban is jutalomértékűek. Ehhez a jutalomhoz olyan tevékenységeket végezve jutunk, melyeket szabad akaratunkból, magáért a tevékenység öröméért választunk magunknak. Ez a flow-dimenzó tulajdonképpen az előzőekben felsoroltak végső terméke (Csíkszentmihályi, 1990). Amikor a többi pozitív jellemző is megjelenik, az eredmény nagyon élvezhető. A flow állapottal kapcsolatos kutatások az mutatják, hogy a mentális felkészülés növeli a flow-állapot elérésének a valószínűségét. Ez a következőket tartalmazza:
1. magabiztosság és pozitív hozzáállás fenntartása
2. a mászás előtt kidolgozott tervek követése és végrehajtása
3.optimális fizikai felkészülés az éles próbát megelőzően
4. optimális aktiváció szint elérése
5. a teljesítmény szempontjából megfelelő motivációs szint elérése
6.összehangolódás a mozdulatokkal és a teljesítménnyel - jó közérzet
7. a feladatra való koncentrálás
8.optimális környezeti és helyzeti feltételek
9.pozitív csapatpárbeszédek
10. előzetes tapasztalatok a flow állapottal kapcsolatban

Kiestem a hétfői képből, de szerencsére a keddiben már valamennyire ott voltam. Fecó motiávált be, Győrből tervezett országútival feljönni geribe, motiváltba, szembeszéllbe, dombosba. Elnökbe… ez az új szleng, használjuk hát.
Mi megoldásunk Fakír Győrből és egy vonat ami a Budapest Südbahnhof-ról Tatára tart. A parkolóba biciklivel megérkezik Soma, majd szivaccsal a hátán Tamáska és  Fidyk Urak. Megérkezik Víg Zoli is, sör pisszen, végül is ez volt Tamáska kérése tőlem. Transz Geri 8b/+megmászás után le is csusszanhat végül is.

Chill, beszélgetés, amúgy is végtelen melegbe van az idő, este 7után lehet érdemben mászni és délelőtt kb. 10-ig. Ezt szeretnénk kihasználni most.
Robi gurulós kofferral megy a bányába, kritika ne érje, én nem de ő így csinálja!

 
 

Bán traverzmelegítésnek, meg Eső fal. Nagy meglepetésemre kis híján megmászom RP a Petyát, aztán szemezgetek az Elég volt! 8a-val. Robi megmássza mai második próbára a terit 7a+.
Az este átfutunk Tardosra ami kb egy 5km terepfutás, a kocsma utcájáig bent voltunka  fél órán. : )
Minden zárva, pár helyi kis lebarnult szőke srác azt mondja, Itt nincs nyitva…Ez Tardos.
Hazafelé eltévedések és végtelen szedrezések, Eső fal alatt alvások. Jézus micsoda emlékek törnek elő, vagy 3-4 éve nem aludtam az eső fal alatt, fel se tudom idézni hogy mikor utoljára. Szuper hogy ez most összejött.
Reggel végtelen nehéz a melegedés, a nap percről percre égetőbb. 40 fokok az országban, jesszuszpepi.. ez mi embertelenség. Feketetán, fenti kusztra elnök béta kitalálása, majd megint Elég volt átmozgás! Összeállított kép, fel kell menni rajta. 
micsodda füles?!!
közeleg a trip...

Nincsenek megjegyzések: