2015. szeptember 3., csütörtök

És Lili mondja: Élvezem a dicsőséget

Megen jöttünk Frankójurából, három nap pihenést ítéltünk meg a testünknek, szerdára esett az első geri. Szezonnyitónak mondható, őszies geri. Napsütéses geri, szokásos falról leolvadós geri, edzésértékes geri... -gondoltam. Meg a maci faszát.
A bányába érve hatalmas széllőkéses geri fogadott. (Marci híres időjárásmegfigyelő képessége ismét remekelt "az esőfelhők elkerülték ezt a térséget a radaron"- nyilatkozat után...: "északi szelet mondott az előrejelzés". Nem tudom, hogy a normális és gügye embert különbözteti-e meg, vagy a sportmászót és nagyfalast az, hogy ki hogy tanulmányozza a Gerecse térség időjárás előrejelzését...mindenesetre Marci ebben példátlan.
Mónika kilátó, Kulacs barátnőjének 30. születésnapja alkalmából. Ettől zengenek most a mászós köreink, Tomcsi kedvenc Gerecsei látképének innentől már neve is van. Ültetett barackfa, faforgács a pad körül, van itt minden mint a mesében.
 

A Lélekharang és én ma találkoztunk, első ízben. Mindenki évek óta ódákat zengett róla és valóban gyönyörű mozgás, kicsit lemászott fogásokon. (Ami érthető ha BubbFerinek és SimonBencének összesen jóval 300felett van a sikeres megmászások száma!!!) Szóval lemászott egy kicsit, de sebaj, tetszik. Marci csiszolgatja a Harangok (8b)-t, de ez a kirucc most nem rólunk szólt; Lili megmászós szellemben, végtelen technikásan kilépkedve (és háromszor annyi mozdulatot csinálva mint én!) megmássza a Portland-et. Nagyon brutál limitátlépés az első 7a+. Elkezdődnek lassan az őszi megmászások.
Jövő hét során érkezik! ;)

Nincsenek megjegyzések: