2017. október 22., vasárnap

Sweden and the holiday grading

Majdnem 3 hónapja nem fogtam sziklát, az elmúlt több mint 10 évben nem történt velem ilyen. A dán rabigát a vállaimra kényszerítette a rendszer és egy lélegzetvételnyi szünet nem következett be október közepéig.
Amikor is megtörtént végre a csoda. Kijutottam Svédországba boulderezni. Számoltam vissza a tripphez közeledve a napokat, igazi mix társaság jött össze. 8 fős kisbuszt bérelt Ádám, tele chraspadakkal, Ádám venezuelai barátnője, littván, dán, thaiföldi, bolgár, magyar - volt itt minden mint a mesében.
Koppenhágától másfél óra kocsikázásra található Kjugekull az északiak Fonatinebleau-ja. Igazán érdes gránit, lekerekített tömbök, sok reibung és rücskös kis peremek.
A helyiek mindig arról meséltek, hogy ide egy egynapos trip is elég, mert teljesen megeszi a bőröd. Nah puhapöcsüek - gondoltam bizakodva, majd megnézem én azt magamnak.
 Annyira nem is volt durva mint amire számítottam, mert egzakt fogások vannak, vagy lehet csak kevés volt a csapkodós boulder azok közül amiket próbáltunk. Akárhogy is, Kjuge első pillanatra belopta magát a szívembe. Grading systeme olyan szinten kemény, egymás után kaptuk a pofokokat. Az hagyján, hogy egy 6B két miniszessönból úgy 10 próbából ment le, de volt olyan 1994-ben nyitott 5+ ami negyed óra projektelés volt nekem és bátran ki merném jelenteni, hogy a 6B-t bárhol a világon megkapná. A Kjuge grading... nagyon kemény! Hamar le is mondtam a nehéz utak projekteléséről és inkább a chillezős 7A környékéig mászogatós "levezető-mászóapuka" feelinget vettem elő, ami talán jobban is illett az őszi triphangulatba, mint a véresszájó verzió.  Íme:
Csapó Geri. jellemzése: minden héten félmaraton,
céklalé, futás végén megfürdik a 10 fokos tengerben 
Fogarasi Ádám: nutritionban verhetetlen, továbbá személyi edző -
lásd: azt a bicepszet sem a szél fújta oda (vega)
minden 5+
minőségi forgatás:D
Kjuge team Justas lemaradt..
fókusz
Thai a beceneve, Thaiföldi és Thaiboxban bajnok
Jacob: majdnem az egyetlen normális dán, akivel eddig találkoztam
gyógyka-tábor
első 6A boulder
Geri egy kb. 6C traviban


Rockstar 7A flash


Ülőstartos 7A... nem tudtam beszálni.
Az első mozdulat annyira nehéz volt, hogy csak na!
Justas
szenvedély


6B sokpróbás

melegítés a Nordre Teglkaj-on :D
3D térkép
 Keep the peace!

Nincsenek megjegyzések: