2018. február 3., szombat

4. Rotpunkt mászóverseny

regionális blogtalálkozó
Érik a G.Bencés első közös trip is azt hiszem..
Szájmon Bi, a szervező Gabó és Buddha
Jegyezzük meg a Rotpunkt Egyesület Elnökének Abonyi Gábornak nevét, mert azon kevés ember közé tartozik itthon - akinek nem csak közösség formáló hatása van, nemcsak a hátán viszi az egyesületet, nemcsak a fiatalokat ösztönzi és támogatja nagyon volumennel, de olyan hatása van a médiára - amilyet itthon még nem láttál. Viccet és költői túlzásokat félretéve. 
Még egy hét volt hátra a székesfehérvári mászóversenyig, de már írtak rám régi ismerőseim - hogy a rádióban hallották a nevünket és hogy mászóverseny lesz, a fehérvári napilap előre lehozta a verseny időpontját és bemutatását, Gabóval fél órás TV-interjúk készülnek. 
A média habzott a falmászástól, s a szponzorok sem voltak restek. Tombolán kihirdetett Beal mászókötél, nehézségi nyílt kategória I. helyért szintén egy mászókötél jár, ziák, fejlámpák, köztesek, bérletek, belépők - egy szó mint száz: a kis fehérvári mászóversenyre valahogy több szponzort, támogatót, adományt sikerült összegyűjteni mint... nah ezt most inkább nem fejezem be.  WTF? Mármint ezzel a ténnyel nem lehet vitatkozni, hogy hány százezer Ft értékű tárgynyereményt osztottak/sorsoltak ki, ezen a vasárnapi délutánon - ami a mi csodatevő Gáborunk műve. Respekt! Szinte mindenki aki itt volt, valami kisorsolt nyereménnyel térhetett haza, nem csoda hát, hogy Győrből, Veszprémből, Százhalombattáról, Budapestről is érkeztek a fehérváriak mellé versenyzők az egyébként kb. 6 méter magas falra. 
A selejtező 2 óra mászóidőt jelent 4 útra, ahol minden útra kettőt lehet próbálni. Két 6b körüli és két 7a körüli út a mérce a döntőhöz, bírók számolják az elért fogások számát. Számomra az előző esti bandacsata ünneplése miatt kicsit kevesebb alvással telt az éjszaka, így az első mászások abszolút a hangolódásról szólnak, így kicsit el is linkeskedem félig és majdnem kicsúszok a megadott két órából, de végül '4 Top elsőre' amivel megyek a döntőbe. 
A verseny alatt ingyen masszázs persze itt is, zsíros deszkával végtelen teletömtük magunkat, úgyhogy én valahogy kókadtan pihentem a döntőig. 
Döntőben izoláció, a tavalyi elmondások szerint eléggé boulderes döntőket építenek, a verseny előtt azt tippeltem Eszter élőshow-jába, hogy aki eljut a plafonig, az valószínűleg dobogós - és végül ez be is igazolódott. Többen szopódnak ki az első akasztásnál, szegény Nimródnak nincs sok esélye átérni a fesztávos utat. Buddha plafonig mászik, én egy kicsit tovább, Zoli még tovább. A verseny valahogy inkább a szeretet mintsem a véres szájú mászás jegyében telt, jól szervezés, jó problémamegoldási hajlam, nekem abszolút pozitív a mérleg. Minden versenyből lehet persze tanulni valamit a szervezőknek is, de a Rotpunktnak ezen a téren már nem kell sokat. Respekt again! Beszéljenek Éva képei: 
hamár vicsorgás...
..akkor Ferkó verhetetlen
Gerecse SE legfiatalabb versenyzője
Áron élvezi? :)
valami melegítés
Csutorás Úr, a fehérváriak egykori motorja
életképek: a fáradhatatlan generáció
a már kicsit fáradtabb generáció

Nagy reménységünk 2.0 Tusnádi Nimród
Kriszti
selejtező még mindig
Ferkó gyúr a cseppköveken
Gabika izolációból végignézi a döntőt??? :D
Döntö, kis bezsálló boulder, avagy végig boulder?
a következő akasztásban sajnos lefőztem magam
Ezt majd tedd el valami viccesbe Soma!
4.Rotpunk Nehézségi mászóverseny

Nincsenek megjegyzések: